nr.1 foodmagazine

kipstoofpotje met pompoen en prei

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kippen zijn bijzonder. En trouwens niet alleen bijzonder, ook nog eens heel makkelijk te bereiden. Kijk maar eens naar dit recept: 10 minuten werk + 30 minuten stoven en je hebt een heerlijk gerecht vanavond. Wat maak jij het liefst met kip?

hoofdgerecht | 4 personen

800 g kipkarbonaden
2 el Mexicaanse kruiden*
4 el olie
2 dikke preien, het wit in dikke ringen
1 teen knoflook, geperst
1 tl geraspte gemberwortel
600 g pompoen, schoongemaakt, in grove stukken
250 ml kippenbouillon (½ tablet)
1 el vloeibare honing
bosje koriander

Kruid de kipkarbonaden met de Mexicaanse kruiden. Verwarm de olie in een braadpan met dikke bodem en bak de kipstukken rondom goudbruin. Neem de kip uit de pan, draai het vuur laag en voeg prei, knoflook, gember en pompoen toe en schep om tot
alles een mooi olielaagje heeft.

Voeg de kip weer toe, schenk de bouillon en honing erbij en breng tegen de kook aan. Laat de kip op laag vuur afgedekt 30 min. zachtjes stoven. Voeg indien nodig nog wat vocht toe.Breng de stoofpot op smaak met zout en peper en bestrooi met koriander.
Lekker met rijst.

Bereiden ± 10 min / stoven ± 30 min.

* Mexicaanse kruiden
In de supermarkt vind je kant-en-klare kruidenmengsels, waaronder Mexicaanse. Zelf zo’n mengsel samenstellen, kan ook: meng 1 tl oregano met wat chilipeper, ½ tl komijnpoeder, 1 tl korianderpoeder, 1 tl citroenrasp en 1 tl paprikapoeder.

PRODUCTIE EN RECEPTEN TRUDELIES SCHOUTEN STYLING JAN WILLEM VAN RIEL FOTOGRAFIE ROB VAN DER VET BEREIDING BART STUART

* Dit recept verscheen eerder in delicious.

Kipstoofpotje-delicious