Onigiri lijken een beetje op sushi, maar zijn groter en driehoekig van vorm. Tip van Meike: ‘Doe jezelf een plezier en koop voor een paar euro een plastic onigiri-mal bij de toko, dat scheelt enorm als je mooie driehoekjes wilt maken‘.
In het nieuwe kookboek van Meike Krüger (van Een Tafel Vol) boek staan de allerlekkerste gerechten met noedels, aardappels, pasta, rijst, bonen, brood en deeg in de hoofdrol. Er staan fancy gerechten in voor etentjes, maar ook veel simpel comfortfood voor doordeweeks. Het zijn stuk voor stuk gerechten waar je blij van wordt en meteen enorme zin in krijgt! Haal Carbs, Carbs, Carbs nu in huis:
Meike: ‘Onigiri zijn ook ideaal voor een picknick of in de lunchtrommel. Ik gebruik nooit ingrediënten uit pakjes en zakjes, maar voor onigiri-kruidenmix uit de toko maak ik een uitzondering.’
Onigiri met toboko van Meike Krüger
Ingrediënten
- 400 g sushirijst
- 1 el rijstazijn
- 3 el Tanaka Furikake Sesam Wakame kruidenmix* (toko)
- plantaardige olie, om in te vetten
- 200 g tobiko, (toko) of zalmeitjes
- 6 norivellen, in reepjes van 5 x 7 cm
- donkere sojasaus, om te serveren
Instructies
- Bereid de sushirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer de rijstazijn erdoor en laat afkoelen tot lauwwarm. Meng de rijst met de kruidenmix.
- Vet een onigiri-mal in met een klein beetje olie en doe er een laagje rijst in. Doe er 1 1⁄2 theelepel tobiko of zalmeitjes bij en bedek met nog een laagje rijst. Druk de mal goed dicht en stort dan voorzichtig de onigiri uit de mal. Maak zo alle onigiri.
- Dien de onigiri op met de nori-reepjes en een kommetje sojasaus.
Voedingswaarde
Norivellen over? Maak uramaki! inside out sushi