aantal 4 |
bijgerecht, ontbijt, snack |
|
japans |
Meike: 'Toen ik in 2007 voor het eerst in Japan was, kon ik me het hotelontbijt niet veroorloven. Ik plaats daarvan kocht ik iedere ochtend een onigiri bij de Familiy Mart en at ik deze op terwijl ik zielsgelukkig door de straten van Tokio liep.'
Ingrediënten
400gsushirijst
1elrijstazijn
3elTanaka Furikake Sesam Wakame kruidenmix*(toko)
plantaardige olie,om in te vetten
200gtobiko,(toko) of zalmeitjes
6norivellen,in reepjes van 5 x 7 cm
donkere sojasaus,om te serveren
Instructies
Bereid de sushirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer de rijstazijn erdoor en laat afkoelen tot lauwwarm. Meng de rijst met de kruidenmix.
Vet een onigiri-mal in met een klein beetje olie en doe er een laagje rijst in. Doe er 1 1⁄2 theelepel tobiko of zalmeitjes bij en bedek met nog een laagje rijst. Druk de mal goed dicht en stort dan voorzichtig de onigiri uit de mal. Maak zo alle onigiri.
Dien de onigiri op met de nori-reepjes en een kommetje sojasaus.
Voedingswaarde
auteur: delicious.
Tip: Gebruik vegan kaviaar als je geen vis eet.* Tanaka Furikake Sesam Wakame is een kruidenmix uit de toko voor onigiri of rijst. Het mengsel wordt gemaakt van zeewier, sesamzaad en radijsblad. Verkrijgbaar bij de toko. Online te bestellen bij Amazing Oriental, www.orientalwebshop.nl.Recept: Meike Krüger | Fotografie: René Mesman | Styling: Hanna van den Bos | Uitgever: Carrera Culinair.