onigiri met tobiko uit Carbs, Carbs, Carbs

onigiri met tobiko uit Carbs, Carbs, Carbs
Recept: Meike Krüger | Fotografie: René Mesman | Styling: Hanna van den Bos.

Onigiri lijken een beetje op sushi, maar zijn groter en driehoekig van vorm. Tip van Meike: ‘Doe jezelf een plezier en koop voor een paar euro een plastic onigiri-mal bij de toko, dat scheelt enorm als je mooie driehoekjes wilt maken‘.

In het nieuwe kookboek van Meike Krüger (van Een Tafel Vol) boek staan de allerlekkerste gerechten met noedels, aardappels, pasta, rijst, bonen, brood en deeg in de hoofdrol. Er staan fancy gerechten in voor etentjes, maar ook veel simpel comfortfood voor doordeweeks. Het zijn stuk voor stuk gerechten waar je blij van wordt en meteen enorme zin in krijgt! Haal Carbs, Carbs, Carbs nu in huis:

Carrera Culinair, €32.99

Meike: ‘Onigiri zijn ook ideaal voor een picknick of in de lunchtrommel. Ik gebruik nooit ingrediënten uit pakjes en zakjes, maar voor onigiri-kruidenmix uit de toko maak ik een uitzondering.’

Onigiri met tobiko van Meike Krüger

aantal 4 | bijgerecht, ontbijt, snack | | japans |
Meike: 'Toen ik in 2007 voor het eerst in Japan was, kon ik me het hotelontbijt niet veroorloven. Ik plaats daarvan kocht ik iedere ochtend een onigiri bij de Familiy Mart en at ik deze op terwijl ik zielsgelukkig door de straten van Tokio liep.'

Ingrediënten

  • 400 g sushirijst
  • 1 el rijstazijn
  • 3 el Tanaka Furikake Sesam Wakame kruidenmix* (toko)
  • plantaardige olie, om in te vetten
  • 200 g tobiko, (toko) of zalmeitjes
  • 6 norivellen, in reepjes van 5 x 7 cm
  • donkere sojasaus, om te serveren

Instructies

  • Bereid de sushirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer de rijstazijn erdoor en laat afkoelen tot lauwwarm. Meng de rijst met de kruidenmix.
  • Vet een onigiri-mal in met een klein beetje olie en doe er een laagje rijst in. Doe er 1 1⁄2 theelepel tobiko of zalmeitjes bij en bedek met nog een laagje rijst. Druk de mal goed dicht en stort dan voorzichtig de onigiri uit de mal. Maak zo alle onigiri.
  • Dien de onigiri op met de nori-reepjes en een kommetje sojasaus.

Voedingswaarde

auteur: delicious.
Tip: Gebruik vegan kaviaar als je geen vis eet.
* Tanaka Furikake Sesam Wakame is een kruidenmix uit de toko voor onigiri of rijst. Het mengsel wordt gemaakt van zeewier, sesamzaad en radijsblad. Verkrijgbaar bij de toko. Online te bestellen bij Amazing Oriental, www.orientalwebshop.nl.
Recept: Meike Krüger | Fotografie: René Mesman | Styling: Hanna van den Bos | Uitgever: Carrera Culinair.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Norivellen over? Maak uramaki! inside out sushi