delicious. kookt deze week: 30 minuten recepten

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Mediterrane zuurkoolschotel met saucijs en oregano

Grote kans dat je al een het proefkoken bent voor kerst en daardoor spontaan de ‘normale’ doordeweekse maaltijd vergeet. Gelukje: al deze recepten zijn klaar in 30 minuten. Zelfs het toetje met sinaasappel en griesmeel vraagt maar een half uurtje concentratie, de oven doet de rest.

Nog meer simpel en snel recepten vind je hier, met onder meer een verrukkelijke paddenstoelenrisotto.

Maandag

kurkuma-noedelsoep in no-time
Tijd om je ‘lunchbox’ een upgrade te geven. Maak thuis een voorraad en varieer met verschillende groenten per bakje. Wat dacht je van maïs? Of bimi? Na een kom van deze soep kun je er de rest van de middag weer tegenaan!
naar recept
kurkuma noedelsoep | delicious

Dinsdag

rode-rijstsalade met roodlof, rodekool en geroosterde walnoten
Hier zijn we dol op; rode-rijstsalade met roodlof, rodekool en geroosterde walnoten. Gezond en voedend met lekker veel smaak. Zo zien we salades graag.
Ook lekker: parelcouscoussalade met asperges & feta-harissadressing.
naar recept
rode-rijstsalade met roodlof

Woensdag

rucola-gnudi met pomodorinisaus en pijnboompittenkruim
Gnudi (spreek uit njoedie) vind je steeds vaker op de menukaart. Het zijn een soort gnocchi, maar dan gemaakt met ricotta in plaats van aardappel. In dit recept gebruiken wij kwark in plaats van ricotta, ook heel lekker!
naar recept
rucola-gnudi met pomodorinisaus - delicious

Donderdag

telor kecap met simpele nasi
Janneke Philippi: ‘Als variatie op de traditionele telor kecap bak ik van de eieren ook weleens omeletten, ‘daar’ in het Maleis. Rol ze op en bind ze vast met een reepje prei. Vastzetten met een bamboeprikker kan ook. Verwarm ook de omeletten kort mee in de ketjapsaus.’ 
naar recept
telor kecap - delicious

Vrijdag

MEDITERRANE ZUURKOOL met saucijs en oregano
Zuurkool wordt vaak gebruikt in stamppotten, maar in deze Mediterrane ovenschotel met saucijs past de zuurkool ook perfect. De ovenschotel is snel klaar en bereid met een handjevol ingrediënten. Een lekker recept voor een makkelijke avond.
naar recept
Mediterrane zuurkoolschotel met saucijs en oregano

Zaterdag

pappardelle met portobello-parmezaanragù
Wél feestkoken, maar niet te veel gedoe? Dan moet je bij Janneke zijn! Haar makkelijk te maken gerechten zijn altijd een succes: van zacht gepocheerde kalkoenfilet tot deze rijke pappardelle met portobello-parmezaanragù. Extra fijn: bij elk hoofdgerecht vind je een net zo lekker bijgerecht, duik daarvoor in het magazine.
Voorbereiden: bereid de ragù 2-3 dagen van tevoren helemaal en bewaar afgedekt in de koelkast. Check ook onze tip onderaan voor de vegan versie.
naar recept
pappardelle met portobello-parmezaanragù

Zondag

Griekse sinaasappel-revani met metaxa
Staan er bij jou ook (vakantie)dranken in de kast die onaangebroken of half leeg blijven? Met zulke zomersouvenirs als Griekse metaxa maak je heerlijke toetjes.
Zoete sinaasappel en rul van semolina maken ‘m niet alleen héél lekker: de presentatie met siroop, yoghurt & frisse munt is ook geweldig. Serveer er een ijskoud glaasje naast, zo houd je je vakantieherinneringen levend. En maak er een dansje bij. Santé!
Of ga je toch voor deze sinaasappel-karamelcheesecake?
naar recept
Griekse revani metaxa
Mediterrane zuurkoolschotel met saucijs en oregano
STUDIO PHILIPPI.