Venkelsalade is zo’n gerecht waar we geen genoeg van krijgen. De anijsachtige smaak van venkel past namelijk goed bij zo ongeveer alles. Snij de venkel lekker dun en sla aan het combineren. Hieronder vind je onze favoriete recepten.
Natuurlijk zijn heel veel ingrediënten het hele jaar door verkrijgbaar. Maar geen mooier ritueel dan koken met producten van het seizoen. Zoals venkel dat van half juni tot eind oktober van Nederlandse bodem komt.
Dun gesneden venkel smaakt heel anders dan grove stukken. Met de mandoline-rasp gaat dat perfect.
Klassieke venkelsalade
De klassieke venkelsalade recepten ken je waarschijnlijk wel: met sinaasappel en olijven. Een lekker knapperig bordje gezonde ingrediënten. Maar je kunt nog zoveel meer kanten op. Denk bijvoorbeeld aan kip, zalm, pittige kaas of frisse dragon. In een koude of lauwwarme salade. Opties te over!
10x venkelsalade recepten
Lees ook: 5x salade geitenkaas die niet te vergelijken is met de salade uit het eetcafé