vegetarisch
aantal 2 |
salade, voorgerecht |
|
|
vegetarisch
Serveer als salade of maak er een prachtig voorgerecht van en presenteer het aan je gasten als een venkel-'carpaccio'. Voor een extra dramatisch effect strooi je de geroosterde venkelzaadjes er pas aan tafel overheen.
Kookgerei
- ook nodig: ijsblokjes, evt. mandoline
Ingrediënten
- 1 venkelknol met mooi groen
- 1 fris-zure appel, bijv. granny smith
- sap en rasp van 1 biocitroen
- 2 el venkelzaad, geroosterd
- 100 g Hollandse blauwschimmelkaas* bijv. blauwschimmel geitenkaas
- frisgroene olijfolie
- 75 g Taggiasche olijven
- 1 ciabattta
Instructies
- Houd het venkelgroen apart. Snijd de venkel (of schaaf met de mandoline) in flinterdunne plakjes. Leg ze ± 30 min. in ijswater.
- Schil de appel, snijd in dunne plakjes en daarna in dunne staafjes (julienne). Meng de appel in een kom met het citroensap en de -rasp. Rooster het venkelzaad 2-3 min. in een droge koekenpan.
- Snijd dunne plakjes van de blauwe kaas.
- Haal de venkel uit het ijswater en droog in een schone theedoek. Verdeel de venkel over 1 groot bord of over kleinere bordjes. De venkel krult nu mooi op. Besprenkel met wat zout en olijfolie.
- Verdeel de appeljulienne en blauwe kaas erover. Bestrooi met het venkelzaad en de olijven. Besprenkel met wat extra frisgroene olijfolie en verdeel het venkelgroen erover.
- Geef de salade met de ciabatta.
Voedingswaarde
calorieën: 380kcal
eiwit: 12g
vet: 21g
koolhydraten: 33g
* Of gebruik geschaafde parmezaan of overjarige kaas.
TIP Liever vegan? Bestrooi dan met 1 el kappertjes en een handvol geroosterde amandelen.
RECEPT MERIJN TOL FOTOGRAFIE JEROEN VAN DER SPEK STYLING CYN FERDINANDUS BEREIDING VICTOR DE LAUNAY
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Bekijk ook: 31 gezonde zomerrecepten – onder 600 calorieën