venkelsalade met appel, blauwe kaas en olijven

venkelsalade met appel, blauwe kaas en olijven
RECEPT MERIJN TOL FOTOGRAFIE JEROEN VAN DER SPEK STYLING CYN FERDINANDUS BEREIDING VICTOR DE LAUNAY
vegetarisch
aantal 2 | salade, voorgerecht | | | vegetarisch
Serveer als salade of maak er een prachtig voorgerecht van en presenteer het aan je gasten als een venkel-'carpaccio'. Voor een extra dramatisch effect strooi je de geroosterde venkelzaadjes er pas aan tafel overheen.
Voorbereiding30 minuten
Kooktijd25 minuten
Totale tijd55 minuten

Kookgerei

  • ook nodig: ijsblokjes, evt. mandoline

Ingrediënten

  • 1 venkelknol met mooi groen
  • 1 fris-zure appel, bijv. granny smith
  • sap en rasp van 1 biocitroen
  • 2 el venkelzaad, geroosterd
  • 100 g Hollandse blauwschimmelkaas* bijv. blauwschimmel geitenkaas
  • frisgroene olijfolie
  • 75 g Taggiasche olijven
  • 1 ciabattta

Instructies

  • Houd het venkelgroen apart. Snijd de venkel (of schaaf met de mandoline) in flinterdunne plakjes. Leg ze ± 30 min. in ijswater.
  • Schil de appel, snijd in dunne plakjes en daarna in dunne staafjes (julienne). Meng de appel in een kom met het citroensap en de -rasp. Rooster het venkelzaad 2-3 min. in een droge koekenpan.
  • Snijd dunne plakjes van de blauwe kaas.
  • Haal de venkel uit het ijswater en droog in een schone theedoek. Verdeel de venkel over 1 groot bord of over kleinere bordjes. De venkel krult nu mooi op. Besprenkel met wat zout en olijfolie.
  • Verdeel de appeljulienne en blauwe kaas erover. Bestrooi met het venkelzaad en de olijven. Besprenkel met wat extra frisgroene olijfolie en verdeel het venkelgroen erover.
  • Geef de salade met de ciabatta.

Voedingswaarde

calorieën: 380kcal
eiwit: 12g
vet: 21g
koolhydraten: 33g
auteur: delicious.
* Of gebruik geschaafde parmezaan of overjarige kaas.
TIP Liever vegan? Bestrooi dan met 1 el kappertjes en een handvol geroosterde amandelen.
RECEPT MERIJN TOL FOTOGRAFIE JEROEN VAN DER SPEK STYLING CYN FERDINANDUS BEREIDING VICTOR DE LAUNAY
 
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Bekijk ook: 31 gezonde zomerrecepten – onder 600 calorieën