Deze venkelsalade met krokante pistache heeft het beste van het Siciliaanse land verzameld op een bord. Het resultaat? Een fris lunchgerecht of bijgerecht waar iedereen van blijft opscheppen.
Lees ook: Zo maak je zelf thuis Siciliaanse arancini
De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
Venkelsalade met krokante pistache
glutenvrij, lactosevrij, vegetarisch
aantal 4 |
bijgerecht, lunch, lunchgerecht |
doordeweeks |
italiaans |
glutenvrij, lactosevrij, vegetarisch
Een salade zoals je 'm het liefste ziet: fris, knapperig en vol van smaak.
kooktijd30 minuten minuten
oventijd10 minuten minuten
totale tijd40 minuten minuten
Kookgerei
- staafmixer met hakbakje
ingrediënten
- 125 g pistachenoten
- 50 g suiker
- 60 ml neutrale olie
- 1-2 tl mosterd met druivenmost of gewone mosterd
- 2 el witte balsamico- of ciderazijn
- 1 tl vloeibare honing
- sap van 1 citroen
- 100 g mesclun (gemengde slablaadjes)
- 1 kleine radicchio, bladeren gescheurd
- 2 venkels, in dunne plakjes (liefst op de mandoline)
- 1 rode grapefruit, geschild en plakjes uit vliesjes gesneden
- 2 el Taggiasche olijven
instructies
- Verwarm de oven voor op 160°C. Verdeel de pistachenoten over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster 10 min. Doe 75 g in een kommetje en zet opzij.
- Karamelliseer de suiker met 1 el water in een steelpan met stevige bodem. Let goed op: de karamel wordt erg heet! Voeg 50 g van de geroosterde pistachenoten toe en roer snel door de karamel met een houten spatel. Doe de gekaramelliseerde noten weer terug op de met bakpapier beklede bakplaat. Druk het geheel plat met de spatel. Laat afkoelen.
- Mix voor de dressing de resterende 75 g pistache in het hakbakje van de staafmixer tot gladde pasta en voeg beetje bij beetje de olie toe. Meng de mosterd, balsamico, honing en het citroensap in een kom. Lepel onder voortdurend roeren de pistachepasta erdoor. Breng op smaak met peper en zout als tegenhanger voor het zoet. Voeg wat water toe als de dressing te dik is.
- Hak de gekaramelliseerde pistache- noten grof. Meng de mesclun, radiccio, venkel en grapefruit en schep om met de dressing. Garneer met olijven en gekaramelliseerde noten.
calorieën: 492kcal
|
eiwit: 12g
|
vet: 34g
|
koolhydraten: 28g
auteur: delicious.
RECEPT, STYLING, BEREIDING: MISTER KITCHEN | FOTOGRAFIE: ERNIE ENKELAAR
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!