19x snelle taart recepten – voor als je bezoek binnen een uur voor de deur staat

Voorbereiding is alles. Zeker als we gaan bakken zorgen we voor een uitgebreide mise-en-place vóór we aan de slag gaan. Als we de kans hebben, that is… Want eerlijk: vaak slaan we pas aan het bakken als het bezoek al bijna onderweg is. Ben jij ook zo? Geen nood, hieronder vind je 19 snelle taartrecepten.

De lijst hebben we in twee categorieën verdeeld. Supersnelle baksels waarbij je alleen wat ingrediënten hoeft te husselen en die even in de oven schuift. En, snelle taarten waarbij het maken ongeveer een half uur in beslag neemt.

Vervolgens zet je het geheel nog even in de koelkast of oven. We kunnen er niets aan doen: een paloma-taartje moet even opstijven en een Franse appeltaart veertig minuten in de oven. Een taart met rauwe appel, daar maak je niemand blij mee.

Hou je wel van vite, vite, vite (zoals de Fransen het zo mooi zeggen)? delicious. staat deze maand helemaal in het teken van snelle recepten. Shop het nummer hier!

Binnen een half uur klaar

chocolade-clafoutis met vijgen en bramen
Oven voorverwarmen, fruit over een mooie schaal verdelen, en dan overgieten met een beslagje: clafoutis klinkt heel chic, maar je maakt het in 10 minuten.
Tip: Varieer met fruit uit het seizoen. Ook lekker om het amandelmeel te vervangen door hazelnootmeel.
naar recept
ricotta-tijmplaatcake met zomerfruit
Deze plaattaart zit vol zomerfruit en verwent zeker 24 gulzige gasten. Maak een mix van hard+zacht en zoet+zuur fruit. Wij gebruiken blauwe bessen, maar bramen, aardbeien of frambozen doen het ook wonderwel in deze lichte cake. Je kunt de cake eerder klaar hebben. Bak de cake ’s ochtends en bewaar hem dan op een koele plek tot serveren. Zo heeft het glazuur ook voldoende tijd om te drogen.
naar recept
plaattaart met zomerfruit en ricotta | delicious
supersnelle frambozentaartjes
Hoe je feestje er ook uit ziet, deze supersnelle frambozentaartjes doen het altijd goed bij je gasten. Fijn: ze zijn klaar voordat je met je ogen kunt knipperen. Wel moeten ze nog even in de koelkast, dus begin op tijd.
naar recept
frambozencake-delicious

Recepten die je binnen een half uur maakt en daarna nog even in de oven zet

(cottage) cheesecake met abrikozen van Alison Roman
Alison Roman: 'Dit is geen cheesecake. Het is een cake gemaakt met cottagecheese (hüttenkäse). Hij is wat aan de custard­achtige kant, dus als je ooit verlangd hebt naar iets wat tussen een cheesecake en een gewone cake in zit, dan is dit wel wat voor jou.'
'Het is een van de makkelijkste recepten in Zoet Genoeg; je maakt hem in één kom met gesneden fruit naar keuze. Net uit de oven is hij wat soufflé, met een donkerbruine, prachtig glanzende toplaag, terwijl het binnenste onmogelijk verfijnd en smeuïg blijft. Wat ik het lekkerste vind: de gekaramelliseerde korreltjes cottagecheese op de bodem.'
Probeer ook de citroenroomtaart met zeezout van Alison Roman.
naar recept
cottage cheesecake met abrikozen
paloma taartjes met witte chocolade, macadamianoten, grapefruit en tequila
Mijn variant op de paloma cocktail, maar dan nóg lekkerder door de toevoeging van witte choco en de zoute macadamia's. Liever geen tequila? Vervang door witte balsamico-azijn.
naar recept
paloma taartjes cocktail
tarte tatin met kersen en kokos
Een tarte tatin met appel is al lekker an sich, laat staan deze tarte tatin met kersen en kokos!
Nog lekkerder: bij sommige supermarkten kun je zure kersen krijgen, deze geven extra contrast aan het gerecht. Heerlijk bij de zoete karamel en het zoete ijs.
naar recept
frambozentaart
Deze verrukkelijke frisse frambozentaart is heel simpel te maken.En komt dat even goed uit. Frambozen zijn niet alleen mooi en lekker, ze zijn ook nog eens een van de gezondste fruitsoorten. Dubbel feest dus!
naar recept
frambozentaart-delicious
amandeltaart met witte chocolade & bessen
Juist nu wil je zoveel mogelijk buiten zijn, easy koken en ongecompliceerd lekker eten. Wij serveren je daarom deze onweerstaanbare amandeltaart met bessen. Relax, het wordt sowieso lekker.
Luchtig, zoet en met een topping van gemarineerde bessen. Bonus: deze taart is glutenvrij!
naar recept
amandeltaart met witte chocolade en bessen
snelle appeltaart met rozemarijn-honingsiroop
Een appeltaart bakken is áltijd een goed idee. Of de zon nu schijnt of de regen met bakken uit de lucht komt; zo’n snelle appeltaart met rozemarijn-honingsiroop smaakt sowieso goed. 
naar recept
snelle appeltaart
Franse open appeltaart
Deze klassieke Franse appeltaart met een snelle frangipane mag niet ontbreken in jouw kookrepertoire. Hier doe je iedereen een plezier mee! Zo maak je stap voor stap de perfecte Franse appeltaart.
naar recept
hidde de brabander recepten Franse open appeltaart - delicious
bramenkruimelcake
Yvette verruilde haar eigen bramenstruik voor de wilde bramen… op veilige afstand van haar Ierse tuin. 'Het leuke is dat ik ze nog gewoon kan plukken, en we samen, op ons nieuw ontgonnen veld, in de laat-zomerse middagzon kunnen picknicken met scones, bramenjam en bramenkruimelcake met bramenkaramelsaus. En… met het mooiste uitzicht!'
naar recept
aardbeien-sinaasappelgalette
Als er rond vier uur wat zoets uit onze testkeuken rolt, kunnen we ons geluk niet op. Helemaal lyrisch werden we van deze aardbeien-sinaasappelgalette met een bodem van havermout, gemalen amandelen en boekweitmeel. Ook nog eens makkelijk glutenvrij te maken door de havermout te vervangen door glutenvrije havermout. 
naar recept
aardbei-sinaasappelgalette-deliciousmagazine
bosvruchtenslof met pistachespijs
Een knapperige en iets chewy bodem, een smeuïge laag notenspijs, frisse fruitroom en vers zomerfruit bovenop: deze slof heeft het allemaal. Met dit recept bak je twee sloffen. Je kunt de al gebakken bodem zonder topping ook heel goed invriezen!
naar recept
sloffen Rutger van den broek
tartelettes met ricottacrème & aardbeien
Zodra ze vol en rijp te koop zijn, sla je aardbeien royaal in! Als luxe ontbijt, door een shake maar vooral in deze ongelooflijk lekkere zomertartelettes.
28x zomerse recepten met aardbeien
naar recept
tartelettes met ricotta en aardbeien
chocolade-hazelnoottaart met geroosterde aardbeien
Sensationeel: pure chocolade, olijfolie, likeur en hazelnoten met on top mascarpone en geroosterde aardbeien. Het magische ingrediënt waarmee je werkelijk álles meer diepte geeft? Of het nu deze choco-notentaart is, of een warme focaccia: goede olijfolie verbindt alle smaken perfect.
28x zomerse recepten met aardbeien
naar recept
chocolade hazelnoottaart met aardbeien
mudcake met witte-chocoladeglazuur
Een stevige chocoladetaart met een zachte, smeuïge kern. Wat wil je nog meer? Deze mudcake met witte-chocoladeglazuur heeft het allemaal. Extra lekker door een vleugje kaneel.
naar recept
mudcake met witte-chocoladeglazuur
omgekeerde banaan-karameltaart
Voor deze onweerstaanbare banaan-karameltaart grijpen we niet naar de glanzende witte suikerkristallen, maar gebruiken we kokosbloesemsuiker en banaan. De banaan prijkt niet alleen óp de taart, maar we kloppen ook banaan door het beslag. Niet minder calorierijk, maar dit zoet bevat wel meer voedingsstoffen. Bonus: de bijzondere, eigen smaak. 
Op zoek naar meer recepten zonder witte suiker? Hier vind je een raw cheesecake met abrikozen.
naar recept
omgekeerde banaan-karameltaart - delicious
chocolade-walnotentaart
Voor chocolade kun je ons midden in de nacht wakker maken. Voeg daar noten aan toe en we zijn om. Een gevalletje 1 + 1 = 2. Heel fijn aan dit recept van chocolade-walnotentaart: je kunt ‘m ook no-bake maken! De bodem maak je dan van gemalen koekjes en boter.
Ook zo lekker: chocolade-hazelnoottaart.
naar recept
chocolade-walnoottaart - delicious
frangipanetaartje met mango en blauwe bessen
Rutger bakt voor delicious. een frangipanetaartje met mango en blauwe bessen. Rutger, de allereerste winnaar van Heel Holland Bakt: ‘In deze taart proef je veel verschillende structuren; knapperig amandeldeeg, zachte pistache-frangipane, romige banketbakkersroom, vers fruit en pistachenootjes om het af te maken. Geniet!’
naar recept
tropisch taartje mango blauwe bessen | delicious

Bekijk ook: 35x snelle toetjes voor last-minute zoete trek

RECEPTEN, FOODSTYLING: JULIE TEEKEN, FOTOGRAFIE: ROLINDA WINDHORST, STYLING: INGRID VAN KURINGEN, ASSISTENT FOODSTYLING: TANJA HAAN.