De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Snelle appeltaart met rozemarijn-honingsiroop

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp


aantal 1 | zoet | najaar, weekend | mediterraans |
Een appeltaart bakken is áltijd een goed idee. Of de zon nu schijnt of de regen met bakken uit de lucht komt; zo’n snelle appeltaart met rozemarijn-honingsiroop smaakt sowieso goed. 
kooktijd20 minuten
Oven30 minuten
totale tijd50 minuten

ingrediënten

  • 375 g diepvriesbladerdeeg ontdooid
  • 50 g zachte boter
  • 1 eidooier
  • 70 g amandelmeel
  • 1 tl vanillepasta
  • 150 ml vloeibare honing
  • 2 bioappels in dunne schijfjes
  • 1 takje rozemarijn naaldjes geplukt
  • yoghurt of geklopte slagroom voor erbij

instructies

  • Leg de plakjes bladerdeeg op elkaar en rol uit tot een grote lap van ± 3 mm dik. Snijd er met behulp van een groot bord een cirkel uit van ± 30 cm Ø. Leg de deegcirkel op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Verwarm de oven voor op 200°C. Doe de boter en eidooier met het amandelmeel, de vanille en 2 el honing in een kom en roer met een pollepel tot een glad mengsel.
  • Bestrijk de deeglap hiermee en leg de appelschijfjes erop. Sprenkel er 4 el honing over. Bak in ± 25-30 min. goudbruin en knapperig.
  • Breng de rest van de honing met de rozemarijn op laag vuur bijna tegen de kook aan. Roer regelmatig. Sprenkel over de taart. Lekker met slagroom of Griekse yoghurt.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
Recepten en bereiding: Phoebe Wood. Fotografie gerechten: Brett Stevens. Styling Gerechten: Kirsten Jenkins. Bewerking: Dosia brewer
 
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!


Recept: Phoebe Woods | Fotografie: Brett Stevens | Styling: Kirsten Jenkins