aantal 1 |
zoet |
najaar, weekend |
mediterraans |
Een appeltaart bakken is áltijd een goed idee. Of de zon nu schijnt of de regen met bakken uit de lucht komt; zo’n snelle appeltaart met rozemarijn-honingsiroop smaakt sowieso goed.
kooktijd20 minuten
Oven30 minuten
totale tijd50 minuten
ingrediënten
- 375 g diepvriesbladerdeeg ontdooid
- 50 g zachte boter
- 1 eidooier
- 70 g amandelmeel
- 1 tl vanillepasta
- 150 ml vloeibare honing
- 2 bioappels in dunne schijfjes
- 1 takje rozemarijn naaldjes geplukt
- yoghurt of geklopte slagroom voor erbij
instructies
- Leg de plakjes bladerdeeg op elkaar en rol uit tot een grote lap van ± 3 mm dik. Snijd er met behulp van een groot bord een cirkel uit van ± 30 cm Ø. Leg de deegcirkel op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Verwarm de oven voor op 200°C. Doe de boter en eidooier met het amandelmeel, de vanille en 2 el honing in een kom en roer met een pollepel tot een glad mengsel.
- Bestrijk de deeglap hiermee en leg de appelschijfjes erop. Sprenkel er 4 el honing over. Bak in ± 25-30 min. goudbruin en knapperig.
- Breng de rest van de honing met de rozemarijn op laag vuur bijna tegen de kook aan. Roer regelmatig. Sprenkel over de taart. Lekker met slagroom of Griekse yoghurt.
auteur: delicious.
Recepten en bereiding: Phoebe Wood. Fotografie gerechten: Brett Stevens. Styling Gerechten: Kirsten Jenkins. Bewerking: Dosia brewer
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!