16 snelle recepten met linzen uit blik voor als de acute honger toeslaat

16 snelle recepten met linzen uit blik voor als de acute honger toeslaat
STUDIO PHILIPPI

Zelf koken, bakken, bereiden—alles wat je met eigen handen maakt, smaakt beter. Logisch. Maar heb je weinig tijd? Linzen uit blik schieten te hulp!

Linzen horen thuis in elke voorraadkast. Net als tomaten uit blik, tonijn of kokosroom – met dit soort handige ingrediënten is de verleiding om de bezorgdiensten te bellen wanneer de acute honger toeslaat een stuk kleiner.

Eerlijk is eerlijk: zelfs culinaire fanatiekelingen hebben niet altijd zin of tijd om uren in de keuken te staan. Gelukkig kun je met linzen uit blik in no time iets heerlijks op tafel zetten. Kijk maar!

Of ze nu als hoofdingrediënt schitteren of gecombineerd worden met andere componenten in een gerecht, wereldwijd zijn we groot fan van linzen – óók linzen uit blik. Linzen spelen een prominente rol in dal, worden gemengd met rijst voor dosa’s – een Zuid-Indiaas crêpebeslag – gestoofd met vlees en groenten voor hartige eenpansgerechten, gemengd met groenten, fruit en kruiden in salades, en vormen de basis voor talloze soepen. Je geeft er zelfs een chique vis meer body mee, zoals chef Kobe Desramaults laat zien in dit gerecht.

Dankzij linzen uit blik zijn deze recepten sneller klaar dan je bestelling onderweg is!

16 recepten met linzen uit blik

Noord-Afrikaanse lamsstoof met linzen
Precies waar je zin in hebt als het wintert: een verwarmende stoofpot! Deze is makkelijk te maken en stelt qua smaak nooit teleur.
naar recept
noord-afrikaanse lamsstoof met linzen
Marokkaanse tomatensoep met linzen
Een lekker stevige tomatensoep waar je iedereen blij mee maakt. In 10 minuutjes zet je 'm in elkaar, om het gerecht daarna nog twee uur te laten pruttelen. Zo wordt de soep nog lekkerder.
naar recept
populairste soep 2024 marokkaanse tomatensoep met linzen
lasagne met gehakt en linzen
Met deze Italiaanse klassieker kom je de wintermaanden wel door. De combinatie van linzen en gehakt geeft de lasagne extra pit. Ideaal om in grote hoeveelheden te maken en de dag erna vaak extra lekker.
Liever een vegetarische lasagne? Maak dan deze prei-ricottalasagne met walnoten.
naar recept
lasagne met gehakt en linzenlasagne - delicious
groene groente-linzenrijst met avocado, zeekraal en limoen
Laat voor de salade de groente-linzenrijst afkoelen en serveer 'm dan op kamertemperatuur. Deze deli-topper is ook de volgende dag lekker als (meeneem)lunch.
Tip: Houd je van een knapperig accent? Bestrooi de rijst dan met geroosterde pompoenpitten.
naar recept
Groene groente-linzenrijst met zeekraal en limoen
zoete aardappel in tomaten-linzensaus met mangochutney
Vegan stoven was nog nooit zo makkelijk én snel. De gember geeft het gerecht een pittige kick, en smaakt lekker fris in combinatie met de korianderzaadjes.
Weinig tijd? Maak dan een van deze Aziatische recepten die op tafel staan in 30 minuten.
naar recept
zoete aardappel in tomaten-linzensaus met mangochutney
snelle bolognese
De klassieke bolognesesaus komt uit Bologna en bestaat uit rundergehakt, tomatenpuree, ui en bleekselderij. Volgens het traditionele recept van pasta bolognese uit 1982 eten de Italianen de bolognesesaus niet zoals wij die kennen met spaghetti, maar met tagliatelle. Zin in meer pasta? Maak dan ook deze met boerenkool.
naar recept
pasta-bolognese-delicious
spaghetti met linzen & bacon
Écht lekker kan soms zo simpel zijn. Janneke kookt graag in weinig tijd, zonder dat je dat aan het resultaat kunt proeven. Deze linguine geef je een nog intensere smaak door het water (deels) te vervangen door donker bier of een lekkere scheut rode wijn.
Serveer absoluut met geraspte, parmezaanse kaas voor extra umami.
Zin in meer gerechten met bier? Maak deze speciale uiensoep!
naar recept
snelle pasta recepten spaghetti linzen bacon Janneke ottolenghi
gemengde bonensalade met olijven, cavolo nero & feta
Deze gemengde bonensalade met olijven, cavolo nero & feta staat in een handomdraai op tafel! De romige feta, hartige olijven en stevige cavolo nero zorgen samen met de bonen voor een heerlijke, voedzame maaltijd. Perfect als lunch, bijgerecht of lichte avondmaaltijd.
naar recept
gemengde bonensalade met olijven, cavolo nero & feta
auberginesoep met linzen en fetacrème
Superlekker en gewoon binnen een half uur op tafel, deze vega auberginesoep met linzen en fetacrème. We gaan het nóg lekkerder maken: bestrijk warm flatbread met dikke yoghurt en bestrooi met fijngesneden groene kruiden. Rol op, snijd in plakken, geef bij de auberginesoep en dippen maar!
Nog een delicious.recept voor vega soep!
naar recept
Auberginesoep - delicious
gevulde paprika’s met linzen, geitenkaas & chili-olie
Janneke: 'Vul paprika's met kruidige spinazie, gemarineerde linzen, romige geitenkaas, gerookte amandelen én mijn nieuwe favoriet: chili-olie.'
naar recept
Gevulde paprika met gemarineerde linzen, geitenkaas en chili-olie_preview
kruidige linzensoep
Peulvruchten doen het ook heel goed in soep. Doe er wat kruidig zout, knoflook en geurige specerijen bij en eet deze stevige linzensoep vól smaakmakers en pit!
naar recept
linzensoep-delicious populairste soep recepten 2023
couscous van bloemkool met linzenburgertjes en harissadressing
Deze couscous van bloemkool met linzenburgertjes en harissadressing is echt een topper voor doordeweeks. Snel klaar, vol groenten en smaak! Tip: In het groentekoelvak van de supermarkt vind je ook kant-en-klare bloemkoolcouscous. Makkelijk, maar wel minder vers.
Ook harissa kun je zelf maken, je vindt hier het recept.
naar recept
bloemkoolcouscous - delicious gezonde recepten bloemkool
salade van linzen en spruiten met geitenkaas
Roerbak dungesneden spruitjes snel beetgaar. Met een dressing maak je zo een heerlijke, lauwwarme salade van linzen en spruiten. Aards, een tikje bitter en fris-romig op één bord!
naar recept
salade van linzen
verse worst en linzen uit de oven
Of het nou koud of warm is, dit powermaal met verse worst en linzen is altijd een goed idee. Ook fijn: je kan er meerdere dagen van smullen. Tip: lekker met rode-uiencompote.
naar recept
verse worst en linzen - delicious
chili sin carne
Hoewel vaak gedacht wordt dat chili een Mexicaans of Chileens gerecht is, komt het oorspronkelijk uit de zuidelijke staten van de USA. Een goedgevulde kruising tussen de Amerikaanse en de Mexicaanse keuken dus.
Wij maken chili sin carne met linzen in plaats van gehakt. Zo eet je minder vlees, maar lever je niet in op eiwitten. En ook niet op smaak, proef zelf maar!
naar recept
Chili con Carne
Groene shakshuka met linzen, kruiden en feta
Geen tomaat maar linzen, groene paprika, bimi en snijbiet zijn de basis van deze groene eenpanner. Gezond, vullend en verrassend!
naar recept

Tomatenpuree over? 36 recepten om een restje op te maken