Dit simpele ingrediënt laat zoveel soepen stralen! Op de redactie hebben we eigenlijk altijd wel een blik achter de hand zodat we in een handomdraai romige soep met kokosmelk kunnen maken.
Seizoensgroenten zijn over het algemeen leidend in onze keuken. Als we ’s avonds naar huis rijden en bedenken waar we zin in hebben maken we een mentale scan van de groentela. ‘Paprika, radijsjes, courgette, nog een klein beetje spinazie, oja de verse doperwten moeten op!’
Groenten zijn een fantastisch startpunt, de inspiratie van waaruit we een gerecht opbouwen – zoals een lekkere maaltijdsoep – maar net zo heilig in de keuken is de voorraadkast. Hoe vaak we dankzij een blik tomaten tóch nog een lekker maal in elkaar toverden. Hetzelfde geldt voor kokosmelk.
Kokosmelk = romig zonder zuivel
Een plons kokosmelk maakt van een ‘prima’ gerecht een tropisch feestgerecht met uitstraling. Naast een zoete smaak, is het de romigheid – zonder zuivel! – die een gerecht kan transformeren. Denk aan curry’s, soep met kokosmelk, rijstgerechten, en ook chai of rijstepap met kokosmelk is hemels.
Maar laten we inzoomen op soep met kokosmelk, want dat is zo’n fijn basisconcept waar je elke week wel een variant op kunt bedenken. Als je begint met het fruiten van een uitje, een stuk of 4-6 tenen knoflook, evenveel geraspte gember en misschien nog wel een chilipepertje, daar wat groenten aan toevoegt, bouillon of een currypasta en het pureert tot soep met kokosmelk, dan heb je eigenlijk geen recept meer nodig. Eigenlijk, want we geven je toch 13 verrukkelijke recepten voor soep met kokosmelk!
13x soep met kokosmelk
Net als een blik kokosmelk een must have in elke keuken: vis in blik! dit kun je er allemaal mee