In dit artikel vind je onze favoriete recepten met paddenstoelen. Want: paddenstoelen zijn in trek. En dat is niet gek, aangezien ze een smaakvol alternatief bieden voor vlees, schimmels perfect zijn voor fermentatie en de smaakmakers lekker zijn in talloze gerechten.
Zelf paddenstoelen kweken is ook heel makkelijk en het is superleuk om te zien hoe snel ze groeien. Online kun je allerlei zelfkweekkits kopen. De voedingsbodem is meestal zaagsel of –no waste– verzameld koffiedik. Vaak heb je binnen een week al je eerste maaltje binnen.
Zelf experimenteren we ook graag met zwam. In ons archief vind je talloze overheerlijke recepten. Of het nu gaat om eekhoorntjesbrood, champignons, shiitake, cantharel, portobello… Van klassiekers als soep en paddenstoelenrisotto tot verrassende paddoburgers.
Voorgerecht
Hoofdgerecht
Lees ook: 8 recepten uit 15 jaar delicious. die lezers kéér op kéér blijven maken