aantal 4 |
hoofd, hoofdgerecht |
doordeweeks, herfst, najaar, weekend, winter |
noors, scandinavisch |
Het is precies wat je wilt op een stralende herfstdag. Én het is alles wat je nodig hebt na een frisse, grijze dag waar je niet alleen de wind, maar ook de regen tegen had. Kortom: dit Noorse stoofpotje – soppstuing – bomvol boeiende smaakmakers is je nieuwe beste vriend. In tegenstelling tot andere stoofpotten is hij lekker snel klaar: na 25 minuten kun je aanvallen. Liever vega? Ga dan voor plantaardige spekreepjes. Maak extra, want hier wil je meer van! Dit recept komt uit de nieuwste delicious.. Het tijdschrift staat helemaal in het teken van recepten uit de hele wereld. Koop hem hier!
kooktijd25 minuten
totale tijd25 minuten
ingrediënten
- 1 ui
- 500 g gemengde paddenstoelen
- 2 el olijfolie
- 250 g gerookte bacon- of (vega) spekreepjes
- 2 el bloem
- 300 ml volle witte wijn
- 6 takjes tijm
- 75 g hazelnoten
- 200 g biologische crème fraîche
- stevig roggebrood, voor erbij
instructies
- Snijd de ui fijn. Veeg de paddenstoelen schoon en snijd of scheur ze in grove stukken.
- Verhit de olijfolie in een ruime koekenpan. Fruit de ui 1 min. Voeg het spek toe en bak in 4 min. knapperig uit. Schep de paddenstoelen erdoor en bak nog 3 min.
- Bestrooi de paddenstoelen met de bloem en bak 1 min. zachtjes. Schenk de wijn erbij. Voeg de blaadjes van de takjes tijm toe en stoof de paddenstoelen afgedekt 5 min.
- Hak intussen de hazelnoten grof. Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan goudbruin en schud ze op een bord.
- Roer de crème fraîche door de gestoofde paddenstoelen en laat de room op laag vuur smelten. Roer tot een gladde saus en breng op smaak met zout en peper.
- Bestrooi het stoofpotje met de hazelnoten en serveer met brood.
calorieën: 639kcal
|
eiwit: 20g
|
vet: 48g
|
koolhydraten: 23g
auteur: delicious.
RECEPTEN, FOTOGRAFIE, STYLING, BEREIDING: STUDIO PHILIPPI.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."