aantal 4 |
voorgerecht |
zomer |
italiaans |
Bruschette met paddenstoelen… Makkelijk eten voor een doordeweekse dag of als lekkere weekendlunch. De feta met een beetje extra pit, maakt dit gerecht helemaal af!Nog een lekker hapje: pizzaspiraaltjes.
kooktijd40 minutes minutes
totale tijd40 minutes minutes
ingrediënten
- 150 g feta verkruimeld
- 2 Spaanse pepers lang, rood, zaadjes verwijderd en fijngesneden
- 1 citroen bio, sap en rasp
- 4 el olijfolie plus extra om te bestrijken
- 500 g paddenstoelen gemengd, bijv. kastanjechampignons, oesterzwammen, shiitake en enokitake
- 2 tenen knoflook geperst
- 1 focacciabrood groot, in vieren, opengesneden
- 1/2 bosje bladpeterselie blaadjes afgeplukt, ter garnering
instructies
- Doe de feta in een kom en prak er met een vork de Spaanse pepers en het citroenraspsel door.
- Verhit 2 el van de olie in een grote koekenpan op matig tot hoog vuur. Schep hierin de helft van de paddenstoelen 3 min. om tot ze kleuren. Voeg de helft van de knoflook toe en bak hem 1 min. mee tot het aroma vrijkomt. Sprenkel de helft van het citroensap erover en voeg wat zout en peper toe. Schep het mengsel op een bord en bak de rest van de paddenstoelen met de knoflook en het citroensap in nog 2 el olie.
- Verwarm intussen de grill op een matig hoge stand. Bestrijk het brood met olijfolie en gril het in 2 min. aan beide kanten lichtbruin.
- Leg de stukken brood op borden. Verdeel het paddenstoelenmengsel en het fetamengsel erover, garneer met peterselie en serveer.
auteur: delicious.
Recept: Warren Mendes. Fotografie: Mark Roper. Styling: Berni Smithies. Bewerking: Ellen van Mol
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!