aantal 4 |
voorgerecht |
doordeweeks, kerst |
internationaal |
Yvette: ‘Zelfgemaakte bouillon is altijd het lekkerst. Elk eenvoudig gerecht knapt enorm op van de indringende smaak van een zelfgetrokken bouillon. Overigens is de geur van een grote pan bouillon, trekkend op het fornuis, ongeëvenaard.'
totale tijd45 minutes minutes
ingrediënten
soep
- 50 g gedroogde funghi porcini (eekhoorntjesbrood)
- 3 sjalotjes, fijngehakt
- 75 g boter
- 500 g wilde paddenstoelen, schoongemaakt, leg de mooiste opzij voor de garnering
- evt. scheutje sherry
- 400 ml kippenbouillon, liefst zelfgemaakt
garnering
- 100 g wilde paddenstoelen
- 75 g hazelnoten, grof gehakt
- klontje boter
- 125 ml crème fraîche, losgeroerd
- paar druppels hazelnootolie
instructies
- Wel de funghi porcini in 750 ml lauwwarm water.
- Fruit de sjalotjes een paar minuten in 25 g van de boter met een snuf zeezout. Voeg de verse paddenstoelen toe en bak 5 min. mee.
- Hak de gewelde porcini fijn en bak die ook mee, bewaar het weekwater. Blus af met de sherry. Giet het paddenstoelenweekwater erbij door een zeefje en voeg de kippenbouillon toe.
- Breng alles aan de kook en laat zachtjes 20 min. koken. Pureer de soep glad. Voeg de rest van de boter toe en draai die nog even mee tot een mooie gladde crème. Breng eventueel op smaak met zout en peper. Laat evt. afkoelen tot gebruik.
- Bak voor de garnering de paddenstoelen met de hazelnoten in wat boter, breng alles op smaak met zout en peper.
- Verwarm de soep net tot het kookpunt – niet warmer! – roer goed door en verdeel over vier tot zes kommen. Garneer de soep met een lik crème fraîche, de gebakken paddenstoelen, de nootjes en een druppel hazelnootolie.
calorieën: 514kcal
|
eiwit: 14g
|
vet: 44g
|
koolhydraten: 14g
auteur: delicious.
Uit: Home Sweet Home Xmas van Yvette van Boven
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!