8 recepten uit 15 jaar delicious. die lezers kéér op kéér blijven maken

delicious. bestaat vijftien jaar. Reden om lezers te vragen naar hun favorieten. Welk delicious.-recept maak je keer op keer en gaat nóóit vervelen?

Dat we deze maand een feestje vieren, had je misschien al gezien aan ons extra dikke jubileumnummer dat nú in de winkel ligt. Reden om ook online terug te blikken. Want man, wat hebben er de afgelopen jaren veel recepten de revue gepasseerd.

Op de vraag welke gerechten delicious.-lezers telkens opnieuw maken, kwamen talloze reacties binnen op Instagram. Hieronder vind je de totaal willekeurige lijst. Deel ook je favoriet door een DM op onze Instagram achter te laten.

limabonen met raapstelen, raapsteelpesto, doperwten & feta
Tijdens de lockdown genoten we online bijna dagelijks van de culinaire capriolen van Mae & haar moeder Minta, adjunct-hoofdredacteur van delicious. Vanaf nu vind je elke maand twee vegetarische recepten van Minta & Mae in delicious. magazine, elke maand met een andere seizoensgroente in de hoofdrol. Deze maand staat in het teken van raapstelen, met onder andere dit heerlijke recept voor limabonen met raapstelen, raapsteelpesto, doperwten & feta. Een fris groentegerecht boordevol seizoensgroenten.
naar recept
limabonen-met-raapstelen
broodje pulled zalm met basilicumsaus
Streetfood, wie heeft het niet gemist? De foodfestivals worden langzaamaan voorzichtig weer georganiseerd en Janneke veranderde haar eigen keuken om naar foodtruck. In het julinummer deelt ze haar favoriete streetfoodrecepten, waaronder deze broodjes pulled zalm met basilicummayonaise. Zó lekker, die konden we je niet onthouden.
Tip: bewaar de zalmbouillon voor risotto of maak er heldere soep van met knapperige venkel, prei en verse kruiden.
naar recept
Broodje pulled zalm met basilicumsaus
burrata met geroosterde groenten, granaatappel & pistache
Een flinke bol burrata met alleen wat goede olijfolie is al heel lekker. Doe er groenten met harissa, granaatappelpitjes en knapperige pistachenootjes bij en je hebt écht een feestje op je bord.
Ook zo lekker bij romige burrata: peulen-kruidensalade en grissini.
naar recept
gezouten truffelreep met amarene kersen en karamelnoten
Zout en chocolade blijft een magische combinatie! Wij geven je deze gezouten truffelreep met amarene kersen & karamelnoten.
naar recept
gezouten truffelreep-delicious
gegrilde kipfilet met bulgur en limoenmayonaise
Kip kan ook fris! Combineer met citroen, komkommer, munt en cherrytomaat. Bulgur er bij en klaar is je maal!
naar recept
gegrilde kipfilet met bulgur | delicious
salade van gepekelde rode kool met roquefort
Gepelde kool, we zijn er gek op! In salades past gepekelde kool ook erg goed; het geeft bite én een hartige smaak.
naar recept
salade gepekelde rodekool-delicious
franse uiensoep met croûtes
Je ruikt het van heinde en verre wanneer een buur uiensoep aan het maken is. Wandel je naar huis en loopt het water je zomaar in de mond? Dan is die soep waarschijnlijk de aanstichter.
Geen reden om jaloers te zijn: zo'n kommetje vol comfort maak je heel makkelijk zelf! Vul je keuken met de onweerstaanbare geur van kaas en ui – en zet vast een extra kom klaar voor iemand die zijn neus volgt.
Minder ui, meer kaas? Dan moet je deze kaassoep met worcestershiresaus proberen
naar recept
franse uiensoep - delicious
pompoenrisotto met mascarpone en zeewolf
Nu de koudere dagen aanbreken en de dagen steeds korter worden, snakken wij naar warme, romige gerechten. Zoals deze pompoen-mascarponerisotto met zeewolf bijvoorbeeld. Perfect voor de donkere dagen.
naar recept
pompoenrisotto met mascarpone en zeewolf - delicious

Lees ook: dit was het allereerste recept op de cover van delicious.

burrata met geroosterde groenten (1)