Nu je thuis als een echte Italiaan zelf limoncello hebt gebrouwen, is het tijd voor stap twee: recepten met limoncello maken. Want de citroenlikeur is veel te lekker om alleen te nippen na het eten.
Met geweldig goede citroenlikeur, en dan hebben we het uiteraard over de Italiaanse limoncello, bak je geweldige toetjes. Een handig trucje als je veel citroensmaak in een gerecht wil, maar geen citrus voorhanden hebt.
Overigens een tip: je kunt het beste een voorraadje limoncello maken in januari, dan is de citrus op zijn best en, een bijkomend voordeel, de drang om binnen te blijven vanwege het weer het sterkst.
In deze recepten met limoncello komt de citroenliefhebber aan zijn trekken. Maak een romige custard met friszoete limoncello en geef er oud brood een tweede leven mee in het zuurdesembroodtoetje, stapel meringues op elkaar en smeer limoncelloroom tussen elke laag, of maak een Italiaanse rijsttaart met een limoncello tic. En tiramisu met limoncello? Ver-ruk-kelijk!
10 recepten met limoncello
Maak ook eens: snelle tiramisu met rood fruit