4x feestelijke recepten met coquilles

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Coquilles zijn het perfecte ingrediënt voor een feestelijk voorgerecht. Het is een echte delicatesse en op verschillende manieren te bereiden. Ideaal dus als je een feestelijk gerecht op tafel wilt zetten. We verzamelden de lekkerste recepten met coquilles.

Meer feestelijke kerstrecepten? Je vindt op deze pagina al onze kerstrecepten bij elkaar!

Coquilles met en zonder schelp kopen

Coquilles kan je met en zonder schelp kopen. Wanneer je ze zonder schelp koopt let er dan op dat ze supervers zijn. Op die manier blijft de kwaliteit het hoogst en zijn de coquilles het lekkerst. Kies daarbij als het even kan altijd voor verse coquilles, niet uit de diepvries.

Koop je coquilles in de schelp? Dan moet je ze er zelf nog uit halen. Niet moeilijk (we leggen het hier haarfijn uit), maar het kost wel iets meer tijd. En bovenal: het ziet er natuurlijk extra feestelijk uit als je ze in de schelp serveert!

4x recepten met coquilles

carpaccio van coquille, gebruinde boter, calvadossiroop & peer
Coquillecarpaccio is een van de meest feestelijke en delicate voorgerechten. De coquille en peer gaan heel goed samen, en in combinatie met de gebruinde boter is het perfect in balans. Perfect om te serveren tijdens kerst.
Meer feestelijke kerstrecepten? Je vindt op deze pagina al onze kerstrecepten bij elkaar!
naar recept
Carpaccio van coquille met gebruiken boter, calvadossiroop & hazelnoot
citroenrisotto met mascarpone en coquilles
Het geheim van een geslaagde risotto zit 'm in het gebruik van bouillon van goede kwaliteit en de mantecatura – de laatste stap die voor die perfecte al dente-textuur zorgt. Lees in dit recept voor citroenrisotto met mascarpone en coquilles hoe je dat thuis fixt.
naar recept
Citroenrisotto met mascarpone en coquilles
pastinaak en gebakken coquilles
Wij vroegen chef-kok Niven Kunz om een sterrenmenu te maken. Dit keer delen we zijn recept met aardszoete pastinaak en gebakken coquilles.
naar recept
pastinaak en gebakken coquilles - delicious
tartaar van coquilles met pata negra & citroenolie
Sint-jakobsschelpen = zoet, pata negra = zout, citroenolie = fris, lavas = kruidig… en dat allemaal in een handomdraai op tafel!
Meer weten over schaal- en schelpdieren? Ontdek hier meer over de verschillende soorten in Nederland!
naar recept
tartaar van sint-jacobsschelpen delicious.
pastinaak en gebakken coquilles - delicious