onze 6 populairste desserts bevatten (bijna) allemaal dít ingrediënt

De frisse smaak van citroen is kennelijk waar we naar verlangen zodra mes en vork naast elkaar op het bord worden gelegd. Want van alle honderden delicious. recepten voor toetjes, taarten en puddings, zijn onze populairste desserts toch echt die met citroen óf room en mascarpone.

Lees ook: Dit zijn de 8 populairste soepen van Nederland

1. Tiramisu met limoncello

Met tiramisu moet je niet sollen, want zo’n klassieker kent vaste hoeveelheden en ingrediënten die zo nauw komen dat een ander koekje of een andere likeur de boel kan verpesten. Toch durfden we het aan om de tiramisu-formule van koffie + room + drank een eigen draai te geven, en verdraaid: jullie zijn er gek op! Dit dessert is een ode aan de citroen.

tiramisu met limoncello en lemon curd
Superromig en toch lekker fris: Italiaanse tiramisu met een flinke scheut limoncello en lemon curd. Voor liefhebbers van citroen! Een ideaal dessert voor als je kookt voor een grote groep.
naar recept
tiramisu met limoncello en lemon curd

2. Tiramisu affogato

Een bolletje ijs met een warme espresso, maar dan in de vorm van tiramisu – of is het een tiramisu in de vorm van een affogato? We laten het antwoord in het midden liggen. Waarom het zo’n populair dessert is? Proef zelf maar!

tiramisu affogato
Tiramisu + affogato = tiramisu affogato! Het ultieme makkelijke toetje. Ideaal voor 1 of 2 personen, maar ook voor een grote groep.
Voorbereiden? Doe het roommengsel in de glazen en bewaar in de koelkast tot gebruik.
naar recept
tiramisu affogato

3. Citroentaart

Deze geniale gebakken citroentaart is fris en stevig, en heeft veel weg van een gebakken cheesecake. Hij zit namelijk boordevol ricotta. Heerlijk met een bolletje ijs, en ook perfect met een handjevol seizoensfruit, zoals aardbeien of frambozen. Als je je echt in Italiaanse sferen wilt onderdompelen, neem dan een punt met een kop zwarte koffie erbij als ontbijt – zalig!

citroentaart
Deze geniale gebakken citroentaart van Jamie Oliver is fris en stevig, en heeft veel weg van een gebakken cheesecake. Heerlijk met een bolletje ijs, en ook perfect met een handjevol seizoensfruit, zoals aardbeien of frambozen.
naar recept
amalfi-citroentaart - Jamie Oliver | delicious

4. Citroen-mascarponemousse met amaretticrunch

Nog zo’n dessert met jullie favoriete ingrediënten: mascarpone, citroen en een amarettikoekje voor een knapperige bite. Deze glaasjes met citroen-mascarponemousse zijn bovendien erg geliefd onder koks die voor een grote groep moeten koken, je kunt ze namelijk heel goed van tevoren maken.

citroen-mascarponemousse met amaretticrunch
Toetjes met een Italiaans tintje hebben een streepje voor. Of het nu lente is, zomer, of (net iets te) herfstig: deze glaasjes maken iedere dag beter!
Janneke’s mascarponemousse met amaretticrunch en citroen is fris en tegelijkertijd heerlijk romig. Extra lekker: wat limoncello door de citroensiroop – wel uit de buurt van de kids houden dan.
Ook misdadig lekker, choco-affogato met sinaasappel.
naar recept
instagram recepten april

5. Baked citroencheesecake van Jamie Oliver

Een cheesecake die je gewoon in de pan kunt bakken? Als dit geen droom is…

baked citroencheesecake van Jamie Oliver
Of een eenpansgerecht ook zoet kan zijn? Tuurlijk! Jamie Oliver laat in zijn nieuwste boek 'EEN' zien (en proeven) hoe lekker dat is. Deze gebakken cheesecake is zijn nieuwe favoriet, en ook die van ons. Het voelt een beetje als smokkelen, maar je bakt hem toch echt in één pan.
Denk aan een boterige speculoosbodem, zachte roomkaas en frisse frambozen. Genoeg voor 12, maar die hoef je natuurlijk niet allemaal uit te nodigen. Enjoy!
naar recept
citroencheesecake jamie oliver een makkelijke taartrecepten

6. Makkelijke trifle met madeleines en rood fruit

Een gestapelde schoonheid. Voor dit recept gebruiken we madeleines en aardbeienjam, maar je kunt natuurlijk naar hartelust variëren. Wat dacht je bijvoorbeeld van een tropische trifle met mango, passievrucht en abrikozenjam? Of ga voor een combinatie van chocolade en sinaasappel!

Makkelijke trifle met madeleines en rood fruit
Wauw, deze trifle met madeleines en rood fruit is te gek! Het perfecte feestelijke toetje voor kerst en ideaal voor een grote groep. Je kunt de trifle ruim van tevoren maken en iedereen vindt het lekker. En dan hebben we het nog niet eens over de looks…
Dit recept kwam tot stand in samenwerking met Bonne Maman, het bekende Franse jammerk met rood-wit geruite deksels dat ook tijdens de feestdagen volop wordt gebruikt. Niet alleen bij je ontbijt, maar ook in taarten en toetjes.
Voor dit recept gebruiken we Bonne Maman madeleines en aardbeienjam, maar je kunt natuurlijk naar hartelust variëren. Wat dacht je bijvoorbeeld van een tropische trifle met mango, passievrucht en abrikozenjam? Of ga voor een combinatie van chocolade en sinaasappel!
naar recept

Bekijk ook: 16x zomerse soep – perfect voor een zonnige dag

tiramisu met limoncello en lemon curd
Recept: Phoebe Wood | Fotografie: Ben Dearnley | Styling: Kirsten Jenkins