In de categorie ‘weinig moeite, groots resultaat’ presenteren wij u: 19 makkelijke, maar chique recepten. Ideaal wanneer je jezelf voor niet al te veel stress wil bezorgen, maar wel lekker wil uitpakken.
Veel van onderstaande recepten komen uit de koker van Janneke Philippi. Deze culi weet alles over hoe je simpel en snel een heerlijke maaltijd op tafel zet. Probeer bijvoorbeeld haar garnalencocktail met avocado, varkenshaas met aardappelcrème en sluit af met tarte tatin met kokos. Dat laatste klinkt misschien fancy, maar je hebt er maar zes ingrediënten voor nodig.
Voor je het weet is het feest al begonnen met deze makreelsalade hapjes.Je kunt zowel de citrusparels als de makreelsalade een dag eerder bereiden. Bewaar in afgesloten bakjes in de koelkast.
Deze vijgencarpaccio met de uitgesproken smaken van dragon, parmezaanse kaas en olijven past perfect bij een robuuste fruitige extra vergine olijfolie zoals de Carapelli Il Centenario.Verrassend nagerecht: olijfolie-ijs met rozemarijn en zeezout.
varkenshaas met aardappelcrème, geroosterde spruitjes, bacon en appel
Een extra tip: geroosterde spruitjes met bacon en appel zijn ook heerlijk als salade voor erbij. Laat afkoelen tot kamertemperatuur en hussel er 50 g rucola door. Breng de salade op smaak met extra vierge olijfolie en gerijpte balsamico-azijn.
Met mooie verse ingrediënten hoef je niet veel te doen om een feestelijk gerecht te maken. Neem deze heerlijke ossenhaaspuntjes met kruidige stamppot. Simpel, maar oh zó lekker!
Wie denkt dat een lekkere stoofpot een echt wintergerecht is, heeft het mis! Janneke: 'Stoven is van alle seizoenen. Lichtere stoofs voor de lente en de zomer, en lekker stevig en stoer voor de koudere maanden.’
Janneke Philippi weet wat we willen: feesteten zonder gedoe, zoals deze gelakte balsamicozalm met krieltjes en een kruidige rodewijnsaus. Of doe jezelf – en de kinderen – een groot plezier en zet een grote schaal met paddenstoelen-pappardelle op de kersttafel.Haar hele menu staat in het kers(t)verse nummer van delicious. en bestel je hier.Voorbereiden: Maak 1 dag van tevoren het citroenkruim voor de krieltjes en bewaar in een luchtdicht afgesloten bakje. Bereid de saus voor tot en met het inkoken van de fond. Bewaar de saus afgedekt op een koele plek.
Hollandse mul met dragonspekjes en rode tijm-aardappeltjes
Superlekker, feestelijk en simpel. De oven doet het meeste werk. In plaats van mulfilets zijn verse makreelfilets ook heerlijk. Je herkent ze aan de zebrastrepen op de huid.En toe: tarte tatin met kersen en kokos.
Truffelrisotto met paddenstoelen en burrata: kun jij dit waanzinnige herfstgerecht van Janneke weerstaan? Lekker voor doordeweeks, het weekend en natuurlijk de feestdagen!
Wel feestkoken, maar niet te veel gedoe. Maak dan deze simpele, lekkere zoete aardappelgratin van Janneke. Bereid 1-2 dagen van tevoren de gratin voor tot stap 5. Hak en roosterde pecannoten. Bewaar de gratin afgedekt in de koelkast en de pecannoten in een potje.
Never change a winning team… dus ook wij laten de chocolade en frambozen hun werk doen. De peren en pistache maken het geheel compleet. Aan de slag!Of maak deze zachte chocoladecakejes.
Feestbombe!Je kunt in plaats van kleintjes ook één grote maken voor 8 personen. Neem dan een diepe schaal van minimaal 1,4 liter inhoud. Gebruik de dubbele hoeveelheid ingrediënten. Meet de boven-wijdte van de schaal en maak de koekbodem zo groot als de diameter van de schaal. Zet de bombe minimaal 5,5 uur in de vriezer voor je de chocolade erover giet.Tip: maak deze gemberbombes 1 dag eerder, begin zeker 6 uur van tevoren!
Een tarte tatin met appel is al lekker an sich, laat staan deze tarte tatin met kersen en kokos! Nog lekkerder: bij sommige supermarkten kun je zure kersen krijgen, deze geven extra contrast aan het gerecht. Heerlijk bij de zoete karamel en het zoete ijs.
Dit is een snelle versie van klassieke, ijskoude chocoladetruffels. Wedden dat je meteen een tweede wil. En een derde…Nog zo'n lekker koud chocoladedessert: pure-chocolade-ijs.
Janneke Philippi kookt de kerststerren van de hemel en serveert met trots easy gerechten, zodat jij zelf je feestdiner kunt samenstellen. Haar verfijnde vijgengalettes laten, ondanks hun bescheiden formaat, een geweldige indruk achter. Voorbereiden: bak ’s ochtends de taartjes en maak het amandel-honingkruim. En strooi overgebleven honing-amandelkruim eens op ijs, in yoghurt of over een salade met serranoham en verse vijgen! Ook lekker op de kaasplank: citroen-appelchutney.