Elke dag weer moeten bedenken wat je gaat eten ’s avonds, kan best een uitdaging zijn. Doe je inspiratie op en maak het jezelf makkelijk!
Onderstaande artikelen helpen je op weg.
Snel op tafel en weinig afwas!
Heb je weinig ruimte of weinig pannen in je keuken? Of ben je simpelweg op vakantie en alleen een gaspitje tot je beschikking? Voor deze recepten heb je maar één pan nodig. Ideaal dus!
Van buitenaf lijkt de Thaise keuken één geheel, maar de echte liefhebber van de Thaise keuken weet wel beter. De regionale verschillen zijn namelijk enorm. Ontdek de diversiteit die de Thaise keuken te bieden heeft in deze lijst. Allemaal recepten waar de Thaise afhaal niet tegenop kan!
Eten is iets om te verlangen en naar uit te kijken. Het is zoveel meer dan ‘zomaar’ een gerecht op een bord, of iets wat we eten om ons verzadigd te voelen. Met deze gezonde recepten kun je blijven genieten van je lunch en diner – zonder slappe sla en droge crackers, no thanks! – én pas je straks weer in die ene (spijker)broek die na de zomer toch plots wat strakker zat.
Haal de Aziatische keuken in huis met deze makkelijke wok recepten. Het voordeel van wokken is dat het lekker snel op tafel staat en vaak boordevol groenten zit. Gooi alles in de pan en wokken maar!
Vegetarisch en gezond klinkt als een hele saaie combinatie, maar wij bewijzen het tegendeel. Het hoeft helemaal niet saai te zijn. We hebben een aantal hele voedzame en verassend lekkere gerechten op een rijtje gezet!
geroosterde bloemkool met karbonade en nootmuskaat-tijmjus
Bloemkool uit de oven is een geweldige manier om één van onze favoriete groenten op een simpele manier héél anders te bereiden. En de smaak die de bloemkool krijgt door het roosteren gaat heerlijk bij de nootmuskaat en tijmjus.
Bij de vishandel en sommige supermarkten kun je ook een mix van verschillende soorten vis kopen, vaak speciaal samengesteld om te wokken. Ook ideaal voor deze vispie, en een flinke hand garnalen maken hem extra lekker.
De kant-en-klare barbecuesaus maak je extra lekker met wat piment – een specerij uit voornamelijk Jamaica met de smaak van kruidnagel, kaneel en peper – en bloemig korianderzaad. De spiesjes smaken heerlijk vol en zoet bij een knapperige ijsbergsalade. Probeer maar eens.
Cavolo nero kun je zeker bij de biologische supers krijgen, maar ook bij de meeste gewone supermarkten. Kun je het niet vinden, vervang het dan door kleingesneden boerenkoolblad.
Een heerlijk gerecht om je aan op te warmen tijdens de koude winterdagen. Tip van Janneke: ‘Stoof rodekool op het laagste vuur 40-50 min. in een laagje appelsap met kruidnagels, met de deksel op de pan. Roer er het laatste kwartier een in stukken gesneden, friszure appel en een plakje verkruimelde ontbijtkoek door.’
Een topper voor ieder moment van de week, deze pizza met aubergine en romige buffelmozzarella. Helemaal zelfgemaakt: het deeg én de saus én de heerlijke topping. Nodig je vrienden uit en hang de pizzaioli uit. Maak je oven zo heet mogelijk en bak voor iedereen zo’n vegetarische pizza parmigiana!Nog meer pizza's uit je oven toveren? Deze sfincione – Siciliaanse pizza – met spinazie, spek en pecorino is ook heerlijk.
lamskoteletjes met za’atar, fattoush & spinazie-dadelsalade
Deze lamskoteletjes met za’atar, fattoush & spinazie-dadelsalade staat écht binnen 35 min. op tafel. Onze belofte: snel klaar en toch een delicious. maaltijd.Ook heel erg lekker: massaman lamscurry met zoetzure groenten!
quinoa-risotto met paddenstoelen en hazelnotengremolata
Deze glutenvrije quinoa-risotto zit vol gezonde stoffen: plantaardige eiwitten, vitaminen, vezels en mineralen uit quinoa en onverzadigde vetten uit hazelnoten en olijfolie.
butternutspaghetti met rauwe ham en gebruinde boter
Je zou bijna niet geloven dat dit geen echte spaghetti is! Deze pompoenspaghetti is zoet, nootachtig van smaak en gemaakt van uitsluitend groenten. De rauwe ham en gebruinde boter maken de spaghetti helemaal af.
Een goed gevulde kom met onder meer quinoa, olijfolie, amandelen, koftaballetjes, oertomaten en plakjes feta. Ook handig: alles zit in één kom, dus neem deze amandel-koftaballetjes met oertomatensalade gerust mee het zonnetje in.