pizza parmigiana

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
pizza parmigiana - delicious
vegetarisch
aantal 4 | hoofdgerecht | weekend | italiaans | vegetarisch
Een topper voor ieder moment van de week, deze pizza met aubergine en romige buffelmozzarella. Helemaal zelfgemaakt: het deeg én de saus én de heerlijke topping. Nodig je vrienden uit en hang de pizzaioli uit. Maak je oven zo heet mogelijk en bak voor iedereen zo’n vegetarische pizza parmigiana!
Nog meer pizza's uit je oven toveren? Deze sfincione – Siciliaanse pizza – met spinazie, spek en pecorino is ook heerlijk.
voorbereiding25 minuten
kooktijd25 minuten
rijzen20 minuten
totale tijd1 uur 10 minuten

ingrediënten

  • 3 aubergines, in de lengte in plakken gesneden
  • 60 ml extra vergine olijfolie + extra om te besprenkelen
  • 2 tenen knoflook, in plakjes
  • ½ portie pizzadeeg
  • semolina*, voor bestuiven
  • 1 portie pizzasaus
  • 2 bollen buffelmozzarella à 125 g, in plakken
  • 20 g fijngeraspte parmezaanse kaas
  • handvol basilicumblaadjes
  • 2 bakplaten of bak de pizza’s na elkaar

instructies

  • Verwarm voor de pizza parmigiana de grill voor op de hoogste stand.
  • Bestrijk de plakken aubergine aan beide kanten met de helft van de olie. Gril de plakken 4-5 min. aan elke kant tot ze goudbruin en gaar zijn. Verhit intussen in een kleine koekenpan de rest van de olie op middelhoog vuur. Bak hierin de knoflook al omscheppend 3 min. tot deze goudbruin is. Schep in een kom en laat afkoelen.
  • Verwarm de oven voor op 250°C. Verdeel het deeg in twee stukken en rol elk stuk uit tot een rechthoek van 20×30 cm. Bestuif de bakplaten licht met de semolina en leg de pizzabodems erop. Zet ze 20 min. weg om het deeg iets te laten rijzen.
  • Bestrijk de bodems met driekwart van de pizzasaus en laat daarbij een rand van 2 cm rondom vrij. Verdeel de aubergine over de bodems. Verdeel de rest van de pizzasaus over de aubergine en verdeel de plakjes mozzarella erover. Bestrooi met de parmezaanse kaas en besprenkel met wat extra olie. Strooi er de plakjes knoflook over. Bak 8-10 min. of tot de pizza’s knapperig en goudbruin zijn. Bestrooi met basilicum en snijd in punten.
Voedingswaarde:
calorieën: 620kcal
|
eiwit: 24g
|
vet: 32g
|
koolhydraten: 55g
auteur: delicious.
* Semolina is fijn tarwegriesmeel, te koop bij supermarkten, biologische winkels of Italiaanse delicatessenzaken.
RECEPT: LOUISE PICKFORD & MARY CADOGEN | FOTOGRAFIE: IAN WALLACE | SYTLING: LOUISE PICKFORD.
 
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!


pizza parmigiana - delicious