8x makkelijke wokrecepten

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Wokrecepten zijn lekker en makkelijk te maken. Je maakt ze vaak met rijst of noedels en het staat in een handomdraai op tafel. Haal de Aziatische keuken in huis door deze wokrecepten een keer te proberen.

8x makkelijke wokrecepten

gebakken rijst met garnalen en shiitake
Valli: ‘Zoetwatergarnalen zijn een specialiteit van het gebied van het Westelijke Meer: ik smulde ervan in Dragon Well Manor. Geïnspireerd hierop bedacht ik dit roerbakgerecht met gebakken rijst.’
naar recept
gebakken-rijst-delicious
sesamzalm met honing-paksoi
Weinig ingrediënten, veel vitaminen en een korte bereidingstijd. Deze sesamzalm met honing-paksoi is het perfecte doordeweekse gerecht!
naar recept
honing-paksoi zalm
biryani met garnalen en sugarsnaps
Dit is een eenvoudige en snelle versie van een Indiase rijstgerecht: biryani met garnalen en sugarsnaps. Het aroma van de garam masala die wordt gebruikt, kan per merk verschillen: proef en voeg gerust wat extra toe. Biryani wordt vaak met kip gemaakt, maar met garnalen is het ook superlekker! En binnen 30 min. klaar, dus prima voor een doordeweekse dag.


Plus het recept van een verslavend lekker toetje: Indiase donuts!

naar recept
biryani met garnalen
noedels met oesterzwammen & chili-korianderomelet
Oesterzwammen gebruiken wij het liefst in pasta’s, sauzen en in wokgerechten. Ook fijn: het zijn heel delicate paddenstoelen, die je makkelijk in grove repen kunt scheuren.
5x de lekkerste noedelgerechten voor nog meer kookinspiratie!
naar recept
rijstnoedels met biefreepjes
Je hebt niet veel tijd nodig om heerlijke doordeweekse gerechten op tafel te zetten. Deze rijstnoedels met biefreepjes staan binnen 15 min. op tafel. Geniet vanavond van dit supersnelle recept.
naar recept
rijstnoedels met biefreepjes | delicious
wokschotel met kippendij, sperziebonen, paprika en pinda’s
De sperzieboon is een van de meest gegeten groenten in Nederland. In dit recept verwerken we de groente in een supersnelle wokschotel met kippendij.
Probeer ook gebakken rijst met garnalen.
naar recept
Wokschotel met kippendij, sperziebonen, paprika en pinda’s
noedels met gewokte andijvie, tahin-sojasaus en pinda’s
Minta & Mae, alias M & M, zijn moeder & dochter en duiken graag samen de keuken in. Sinds Mae naar de middelbare school gaat, eet ze geen vlees meer, én dus koken ze vega. Niet met vleesvervangers, maar met seizoensgroenten, zoals bijvoorbeeld andijvie.
Zin in een snel vegetarisch recept voor doordeweeks? Dit recept voor noedels met gewokte andijvie, tahin-sojasaus en pinda’s is dan ideaal.
naar recept
noedels met gewokte andijvie, tahin-sojasaus en pinda’s
nasi met tofoegehakt en snelle tomatensambal
Kook de rijst voor deze nasi liefst een paar uur of een dag eerder. Afgekoelde rijst plakt minder en bakt mooi los en luchtig. Maak wat extra tomatensambal en bewaar in een gesteriliseerd potje in de koelkast.
naar recept
nasi