Ga voorbij aan de geijkte saté en rijg eens een spannende spies. Deze geglaceerde rundvleesspiesen met pittige salade bijvoorbeeld, lékker! Wij laten ons inspireren door smaken uit verre landen, van Azië tot het Midden-Oosten. Pauline Weuring (van de foodblog Uit Pauline’s Keuken) kookt dit delicious. recept ook, maar dan met een Mexicaanse twist. Een spies alleen geschikt voor de bbq? Welnee, grillen kan ook prima!
Visliefhebber? Probeer dan deze octopusspiesen!
geglaceerde rundvleesspiesen met pittige salade
hoofd- of lunchgerecht (4 personen)
650 g haasbiefstuk, in 3-4 cm-blokken
3 el olijfolie
250 ml barbecuesaus (kant-en-klaar)
4 al ahornsiroop
1 teen knoflook, fijn geraspt
2 tl gemalen piment
2 tl gemalen korianderzaad
80 ml aioli (kant-en-klaar, supermarkt)
70 g fijngesneden zoetzure komkommer (pot)
½ krop ijsbergsla, in dunne reepjes
1 wortel, julienne gesneden + (evt. kant-en-klaar)
1 groene appel, in heel dunne reepjes
1 roze sjalot, in dunne reepjes
ook nodig: 4 lange bbq-spiesen
Verhit een grillpan op matig tot hoog vuur of maak de bbq aan.
Steek het vlees aan spiesen en bestrijk met olie. Bestrooi met zout en peper. Gril de spiesen onder regelmatig keren ± 8-10 min. voor medium-rare of tot ze naar wens zijn.
Verwarm de barbecuesaus met de ahornsiroop, knoflook, piment en korianderzaad in een steelpan op matig vuur. Laat onder af en toe roeren 4-6 min. inkoken. Doe in een kom.
Meng in een grote kom de aioli met de zoetzure komkommer en 3 el water. Schep de ijsbergsla, wortel, appel en sjalot erdoor.
Leg de spiesen op een schaal en bestrijk de blokjes vlees met wat barbecuesaus. Serveer met de rest van de barbecuesaus en geef de salade erbij.
bereiden ± 30 min.
Benieuwd naar Pauline’s variatie op dit recept?
RECEPTEN EN BEREIDING SAMANTHA COUTTS FOTOGRAFIE JEREMY SIMONS STYLING KIRSTEN JENKINS BEWERKING MERIJN TOL
Nog veel meer lekkere gerechten met vlees vind je in delicious. hét vleesboek. Bestel het in onze webshop en geef het cadeau!