13x glutenvrije taart en cake

Gegluut! Glutenvrije taart bakken ingewikkeld? Nee hoor, kijk maar naar onderstaande recepten.

Wat is glutenvrij?

Wanneer iets glutenvrij moet zijn, mag er geen spoortje van de volgende granen in je gerecht zitten: tarwe, spelt, kamut, rogge en gerst. Gebruik ook geen haver als er niet op de verpakking staat dat het glutenvrij is, want haver bevat vaak sporen van andere granen.

Gluten zitten soms verstopt in producten waarin je ze niet verwacht. Denk aan sojasaus, (zoet)zuur, bouillonblokjes, friet en chips. Dus check altijd de verpakkingen. Of, ga net als ons zelf aan het bakken!

Onderstaande recepten vallen hoe dan ook in de smaak. Of je nu een choco-lover bent, wild wordt van meringue of juist gaat voor een lekkere cake op basis van amandelmeel.

13x Glutenvrije taart

chocolade-hazelnoottaart met geroosterde aardbeien
Sensationeel: pure chocolade, olijfolie, likeur en hazelnoten met on top mascarpone en geroosterde aardbeien. Het magische ingrediënt waarmee je werkelijk álles meer diepte geeft? Of het nu deze choco-notentaart is, of een warme focaccia: goede olijfolie verbindt alle smaken perfect.
28x zomerse recepten met aardbeien
naar recept
chocolade hazelnoottaart met aardbeien
chocoladetaart met peer en hazelnoten
Deze heerlijke taart vol noten en chocolade is afkomstig van het Italiaanse eiland Capri. Laten we eerlijk zijn, er zijn weinig dingen zó lekker als Italiaanse desserts. Extra fijn: de taart is glutenvrij!
naar recept
chocoladetaart met appel & zeezout
Appel en chocolade is een van Jannekes favoriete smaakcombi's. Deze smeuïge chocoladetaart is heerlijk en nog glutenvrij ook. Tip: maak 'm af met een lepel lobbige slagroom.
naar recept
Chocoladetaart met appel en zeezout
amandeltaart met witte chocolade & bessen
Juist nu wil je zoveel mogelijk buiten zijn, easy koken en ongecompliceerd lekker eten. Wij serveren je daarom deze onweerstaanbare amandeltaart met bessen. Relax, het wordt sowieso lekker.
Luchtig, zoet en met een topping van gemarineerde bessen. Bonus: deze taart is glutenvrij!
naar recept
amandeltaart met witte chocolade en bessen
hazelnoot-meringuetaart met halva & gedroogde abrikozen

Let’s go nuts, want voor zoet uit het Midden-Oosten heb je wel een paar noten te kraken. Dus sla maar in die noten en organiseer een feest voor je zintuigen!
Deze luchtige schuimtaart maak je zonder bloem (yes, helemaal glutenvrij) en vul je met amandelen en abrikozen. Zijdezachte ricotta-room on top en hij is extra speciaal dankzij halva.
Halva is een zoete specialiteit uit het Midden-Oosten. Van oorsprong Arabisch: 'halwa' betekent zoet in het Arabisch. Gemaakt van gemalen sesamzaad, suiker, honing, noten als amandelen of pistaches en plantaardige olie.
Dit recept komt uit het laatste nummer van delicious.. Bestel hem hier!
naar recept
hazelnoot meringuetaart glutenvrij
aardbeien-sinaasappelgalette
Als er rond vier uur wat zoets uit onze testkeuken rolt, kunnen we ons geluk niet op. Helemaal lyrisch werden we van deze aardbeien-sinaasappelgalette met een bodem van havermout, gemalen amandelen en boekweitmeel. Ook nog eens makkelijk glutenvrij te maken door de havermout te vervangen door glutenvrije havermout. 
naar recept
aardbei-sinaasappelgalette-deliciousmagazine
Schuimtaart met pecan, peer & mascarpone
Deze schuimtaart met pecannoten en peer is al een plaatje om naar te kijken en een traktatie om te eten. Deze taart is even een werkje om te maken, maar daardoor extra leuk voor de feestdagen. Ga jij de uitdaging aan? 
Extra leuk: dit jaar bestaat delicious. magazine 15 jaar. Deze taart is één van onze favorieten van de afgelopen jaren. Benieuwd naar de andere 14? Je vindt ze in ons extra dikke kerstnummer.
Meer feestelijke kerstrecepten? Je vindt op deze pagina al onze kerstrecepten bij elkaar!
naar recept
Schuimtaart met pecan, peer en mascarpone
meringue met bramen en citroenverbenaroom
Deze rol met zoete meringue, zelfgemaakte bramenjam en frisse room is om je vingers bij af te likken!
Ook heel lekker: frambozenmeringues.
.
naar recept
meringuetaart met mascarponecrème en gekonfijte sinaasappel
Pak uit met deze feestelijke meringuetaart. Het schuim is heerlijk krokant en de mascarponecrème is lekker romig. Voeg als finishing touch stroperige sinaasappels en crunchy amandelen toe. Bekijk het basisrecept.
naar recept
meringuetaart - delicious
meringuelaagjestaart met limoncelloroom en kokospraliné
Bij het zien van deze meringuelaagjestaart krijg je spontaan trek. Een prachtige taart die doet denken aan een pavlova, met veel verschillende smaken waaronder limoncello en kokos. En het ziet er ook nog eens heel feestelijke uit. Perfect voor de kerstdagen!
Meer feestelijke kerstrecepten? Je vindt op deze pagina al onze kerstrecepten bij elkaar!
naar recept
Meringuelaagjestaart met limoncelloroom en kokospraliné

Cake en meer

citroen-maanzaadcake
Een citroenige allemansvriend die je heel snel in elkaar draait. Met een vleugje kurkuma in het beslag maak je de cake extra geel, leuk voor speciale gelegenheden.
Wat je nog meer met jam kunt doen, buiten op je brood smeren
naar recept
citroen-maanzaadcake
citroen-passievruchtcake
Deze heerlijk frisse cake met citroen & passievrucht is lekker smeuïg. Bovendien is hij glutenvrij en gezoet met kokosbloesemsuiker. Zéker het proberen waard.
naar recept
Citroen-passievruchtcake-delicious
boekweitbrownies
Warme, versgebakken brownies zijn onweerstaanbaar, maar als je je weet in te houden tot de volgende dag — moeilijk, moeilijk, moeilijk — ontdek je dat de smaak nóg intenser is en je de afzonderlijke ingrediënten beter proeft.
Ook lekker & glutenvrij: smeuïge citroen-passievruchtcake
naar recept

Bekijk ook: glutenvrij eten: 97 recepten voor elke dag van de week

hazelnoot meringuetaart glutenvrij