boekweitbrownies

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
glutenvrij
aantal 24 | gebak, taart, zoet | doordeweeks, feestelijk, weekend | amerikaans | glutenvrij
Warme, versgebakken brownies zijn onweerstaanbaar, maar als je je weet in te houden tot de volgende dag — moeilijk, moeilijk, moeilijk — ontdek je dat de smaak nóg intenser is en je de afzonderlijke ingrediënten beter proeft.
Ook lekker & glutenvrij: smeuïge citroen-passievruchtcake
kooktijd30 minuten
oven40 minuten
totale tijd1 uur 10 minuten

Kookgerei

  • ook nodig: frituurpan of steelpan, ingevette bakvorm van 20×30 cm, standmixer met ballongarde

ingrediënten

  • 150 g gepofte boekweit
  • zonnebloemolie om in te frituren
  • 200 g boter in blokjes
  • 500 g pure chocolade 70%, in stukjes
  • 150 g boekweitmeel ,gezeefd
  • 15 g cacaopoeder ,gezeefd
  • 6 eieren op kamertemperatuur
  • 450 g bruine basterdsuiker
  • 1 el vanille-extract

instructies

  • Verhit een frituurpan of steelpan met zonnebloemolie tot 180°C. Frituur de gepofte boekweit in porties goudbruin en krokant. Laat uitlekken op keukenpapier.
  • Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed de bodem en randen van de bakvorm met bakpapier.
  • Doe de boter en chocolade in een hittebestendige kom en laat onder af en toe roeren au-bain marie smelten op een pan met zachtjes kokend water. Zorg dat de bodem van de kom het water niet raakt. Roer glad. Neem de kom van de pan af en laat het chocolademengsel tot kamertemperatuur. Stijft het weer op, verwarm het dan weer even op de pan met zachtjes kokend water.
  • Zeef het boekweitmeel met het cacaopoeder en een snufje zeezoutvlokken boven een kom.
  • Klop in de mengkom van een standmixer met ballongarde de eieren met de suiker en vanille in 8-10 min. licht en luchtig.
  • Spatel het chocolademengsel in drie porties voorzichtig en vlug door het eimengsel; schraap ook langs de bodem om alle ingrediënten toe te voegen.
  • Zeef de helft van het meelmengsel boven het chocolademengsel en spatel voorzichtig erdoor. Spatel de rest van het meelmengsel vlug erdoor. Je hebt nu een dik vloeibaar mengsel. Spatel vlug de gepofte boekweit erdoor, schenk het beslag in de geprepareerde bakvorm en strijk de bovenkant glad.
  • Bak de brownie 40 min. – draai hem halverwege de baktijd een halve slag – tot het oppervlak glad en glanzend is met een of twee barsten erin. Laat afkoelen in de bakvorm en snijd vlak voor serveren in 24 ruitjes. Je kunt de brownies tot 5 dagen bewaren in een luchtdichte trommel.
Voedingswaarde:
calorieën: 317kcal
|
eiwit: 3g
|
vet: 14g
|
koolhydraten: 35g
auteur: delicious.
RECEPTEN MICHAEL JAMES. FOTOGRAFIE BRETT STEVENS. STYLING KIRSTEN JENKINS.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!