Let op, wat we je nu gaan vertellen is het geheim voor een altijd lekkere en gezonde lunch om mee te nemen. Tromgeroffel… Kook in de avond een beetje extra en leg de meeneembakjes binnen handbereik!
Is het echt zo simpel? Ja, want als je een restje salade, bonen of bijvoorbeeld een overgebleven puntje frittata hebt liggen, zal je vaker groenten eten overdag.
Onderweg moet er worden gegeten, en dan het liefst lekker én voedzaam. Een gezonde lunch om mee te nemen mag niet verleppen of zacht worden, de textuur moet zowel koud als warm aangenaam zijn én je moet het in een bakje of zakje kunnen vervoeren.
Eten buitenshuis is met recht een opgave, niet vreemd dus dat het gros van Nederland zijn honger stilt met een bruine bam. Makkelijk, altijd voorhanden, vullend en het lekt niet. Maar als je op zoek bent naar een gezonde lunch om mee te nemen is het wellicht slim om die boterham eens te parkeren, en voor een van deze opties te kiezen.
1. Bonen
Malse boontjes, een beetje romig van binnen met precies genoeg bite, zijn de volgende dag vaak nóg lekkerder. Als een gulzige spons, snel en kwiek, zuigen ze zich vol met wat je er ook maar aan toevoegt. En dat echoot toch een partij lekker op je bord tijdens de lunch!
2. Salades met granen: de perfecte gezonde lunch om mee te nemen
Net als bonen zuigen ook granen, aardappels en rijst zich vol met dressings, specerijen en ander heerlijks. Handige tip als je salades wil meenemen – en dat wil je natuurlijk – is om de blaadjes die kunnen verleppen in een ander bakje te bewaren en pas door de salade te husselen zodra je aan tafel schuift.
3. Wraps
Een wrap houdt alles perfect bij elkaar. Restje curry van de vorige avond? Rol het in een wrap en neem het mee naar buiten! Overgebleven kippendijfilet? Rol het in… Precies!
4. (Koude) soep
Elk seizoen is soepseizoen. Wil je genoeg groenten binnenkrijgen, dan is een kom soep al snel het antwoord tijdens de lunch. Maak elke week 2 grote pannen en vries de soep apart geportioneerd in bakjes in. Dan is het moeilijkste gedeelte van de gezonde lunch, onthouden dat hij al voor je klaarligt in de vriezer.
Heb je op de plek van bestemming geen fornuis of magnetron? Maak dan een van deze koude soepen.
5. Puntje frittata
Koud puntje groenteomelet? Ja, heerlijk! Uiteraard niet rechtstreeks uit de koelkast maar op kamertemperatuur, het liefst met een lekkere salade ernaast.
6. Maaltijdsalades
Bekijk ook: 10x aardappelsalades die net even wat frisser zijn