Ontbijt, lunch, diner, bij de borrel: een frittata staat goed op de eettafel, íeder moment van de dag. De Italiaanse omelet valt bij iedereen in de smaak en is ook uitermate geschikt voor vegetariërs. Maak deze week dus eens een vega frittata!
Zeg je frittata, dan zeg je: supermakkelijk. De basis bestaat uit eieren die je bakt in een ovenvaste pan totdat ze stevig en goudbruin zijn. Vul de omelet met lekker veel groenten, kaas en kruiden en zet ‘m nog even in de oven totdat hij perfect is.
Left-over groenten gaan perfect is zo’n vega frittata. Denk eens aan spinazie, toamten, paprika, ui, courgette of laat je inspireren door de recepten hieronder. Want pompoen, artisjok of asperge is ook héérlijk. Met kaas als feta en cheddar maak je ‘m extra vullend én lekker hartig. Eigenlijk is bijna niets te gek als het gaat om frittata, dus sla aan het experimenteren.
Als we het lijstje met voordelen van de vega frittata nog even mogen voortzetten: het is een lekker voedzame maaltijd. Dankzij de eieren krijg je een fijne portie eiwitten binnen en de groenten zorgen voor vitamines, mineralen en vezels. Kies je voor kaas, dan krijg je ook direct een ladinkje calcium binnen.
9 recepten voor vega frittata
Koelkast vol restjes groente? Maak een no waste frittata!
Bekijk ook: 22x vega favorieten uit de oven