Julie fixt het in no-time, eenvoudig eten dat fantastisch smaakt. Proef haar vissoep, gadogado-salade of beef tataki en méér en ga zeker voor haar picknickmenu zodra het weer erom vraagt.
Alle recepten vind je in delicious.juli! Hieronder geven we alvast een voorproefje: de gadogado-salade.
Gadogado-salade
lactosevrij, vegetarisch
aantal 4 |
hoofd, hoofdgerecht |
doordeweeks, familietijd |
aziatisch |
lactosevrij, vegetarisch
Maak de saus in plaats van alleen met pinda's eens met gemengde noten. Dat geeft extra veel smaak en is bovendien hartstikke gezond.
kooktijd20 minutes minutes
totale tijd20 minutes minutes
ingrediënten
- 1 rode ui
- 2 el rodewijnazijn
- 2 el olie
- 5 el notenpasta
- 1-2 el ketjap, of naar smaak
- 3 cm gember, geraspt
- 500 g zoete aardappel, geschild, in blokjes
- 200 g haricots verts
- 4 eieren
- ½ spitskool, in reepjes
- 200 g zilvervliesrijstnoedels
- 1 komkommer, in linten
instructies
- Snijd de helft van de rode ui in dunne ringen en schep om met de rodewijnazijn en laat marineren tot gebruik. Snipper de andere helft van de ui.
- Verhit de olie in een steelpan en fruit de gesnipperde ui ± 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de notenpasta, ketjap, geraspte gember en 200 ml water toe en laat al roerend ± 5 min. op laag vuur zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout.
- Breng intussen in een grote pan ruim water met zout aan de kook. Kook de zoete-aardappelblokjes, haricots verts en eieren 3 min. Voeg de spitskool toe en kook nog 3 min. mee. Schep alles met een schuimspaan uit de pan in een bak koud water en laat afkoelen. Giet af en laat goed uitlekken.
- Kook de zilvervliesrijstnoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking, spoel koud af in een vergiet. Pel de eieren en halveer ze.
- Serveer de noedels in kommen, verdeel de gekookte groenten, komkommerlinten, eieren en de notendressing erover. Garneer met de rode-uiringen. Lekker met seroendeng.
calorieën: 655kcal
|
eiwit: 21g
|
vet: 27g
|
koolhydraten: 77g
auteur: delicious.
RECEPTEN, FOODSTYLING: JULIE TEEKEN, FOTOGRAFIE: ROLINDA WINDHORST, STYLING: INGRID VAN KURINGEN, ASSISTENT FOODSTYLING: TANJA HAAN
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Bekijk ook: snelle tiramisu met rood fruit