Van lichtzoete paprika tot knapperige courgette: gegrilde groenten tillen elke maaltijd moeiteloos naar een hoger niveau.
Door het grillen krijgen ze dat onweerstaanbare rokerige randje en behouden ze hun fijne bite. Perfect als bijgerecht, in salades, op de barbecue of zelfs als hoofdrolspeler op je bord.
Zin om aan de slag te gaan? Wij geven je maar liefst 23 heerlijke recepten waarmee je het maximale uit gegrilde groenten haalt. Van klassiek tot verrassend, grillen maar!
23x gegrilde groenten recepten
gemarineerde courgette met warme venkelrijst
100% plantaardig is deze lekkere zomerse rijst met venkel en pistachenoten en kort gemarineerde courgette. Twee tips:ZOETZUUR EXTRAATJE Lekker met op de barbecue gegrilde halve citroenen. Gegrilde citroenen zijn extra sappig en hebben een zoet accent: heerlijk om boven de rijst uit te knijpen.ANDERE GROENTEN In plaats van courgette kun je ook een aubergine nemen. Of probeer eens plakken pompoen, bloemkool of romanesco.Vegan taart als dessert? Hebben we voor je!
naar recept
geroosterde puntpaprika met lamsgehakt en yoghurt
Zo'n zachtgeroosterde, gevulde paprika met kruidige vulling past perfect bij knapperig-frisse koolsalade met extra veel dille. Tip: Paprika's zijn ook lekker van de barbecue. Leg ze eventueel in een (grill)schaal en bak ze met de deksel dicht zodat ze sneller zacht worden.Ingelegde citroen? Dezelfde techniek werkt ook met ander fruit
naar recept
geroosterde groenten met pittige sumakyoghurt en gebakken kip
Even terug naar af? Dan is dit gerecht met gegrilde groenten gezond, superlekker en met minder koolhydraten precies in de roos. Ga mee op smaakreis!
naar recept
gegrilde little gem met walnootolie & gezouten boter-dressing
Haal de geur, kleur en smaak van het voorjaar vast binnen en maak voor pasen dit lekkere bijgerecht met mini-kropjes sla overgoten met een boterdressing.
naar recept
gegrilde broccolini met salsi di mandorle & chili-olie
Een delizioso bijgerecht met de allerlekkerste smaken die Italië te bieden heeft: amandelen, citroen en peperoncino, oftewel chili. De amandelen worden geweekt, waardoor je ze kunt opdraaien tot een romige salsa. Dat vormt zo'n lekker contrast met de gegrilde broccolini die nog een stevige bite heeft.
naar recept
parmigiana van gegrilde groenten
Flexitariër of niet: dit hoofdgerecht wordt er 1 voor op het favorietenlijstje. Wil je er liever wat koolhydraten bij? Geef er dan brood of een linzensalade met de rest van de rucola bij.
naar recept
Hoemoes met gegrilde groenten en koriander-muntolie
Hoemoes is hot! Wist je dat je er veel meer mee kunt dan alleen smeren en dippen? Serveer het bijvoorbeeld met gegrilde groenten en platbrood als hapje, voor- of lunchgerecht.
naar recept
picknickbrood met gegrilde groenten en feta
Alleen maar ‘oh’s’ en ‘ah’s waren er te horen op de redactie, na het zien van dit picknickbrood van Rutger. En lékker dat-ie was! Rutger: ‘De combinatie van krakend vers brood en gegrilde groenten is waanzinnig!’
naar recept
couscouspaella met kip en gegrilde groenten
Paella kun je ook prima van couscous maken, zo bewijst Janneke Philippi. Haar recept is kleurrijk, eenvoudig, staat in 25 minuten op tafel, maar is bovenal: héérlijk!
naar recept
gegrilde gevulde vleestomaten met gepofte aardappels en Hüttenkäse
Gevulde groenten met vers gehakt is eigenlijk altijd wel goed. Combineer het met gepofte aardappels en Hüttenkäse en het wordt delicious.! Extra speciaal en veel bekijks krijg je met coeur de boeuf*-tomaten: bijzonder van vorm én smaak.
naar recept
Linzensalade met gegrilde radicchio & salami
In Italië komt bijna geen gerecht op tafel zonder verse, groene kruiden, liefst van eigen grond. Deze salade valt helemaal in die categorie. Vega-tip: vervang de salami door gebakken kersttomaatjes!
naar recept
Italiaans brood met mozzarella en gegrilde groenten
Al fresco picknicken met anti pasti, veel limoncello, pasta en Italiaanse muziek. Maak vanavond alvast dit gevulde brood en nodig je vrienden uit om hun Italiaanse kookkunsten te komen delen.
naar recept
gegrilde snijbonen met tonnato & crostinicrunch
Geen kalfsvlees met tonijnsaus (vitello tonnato) maar knapperig gegrilde snijbonen. Echt fantastisch lekker! Tip: Vervang de snijbonen ook eens door gegrilde babyromaine.
naar recept
auberginesandwich met parmaham
Deze sandwich met aubergine, tomaat en mozzarella is het lekkerst op een dikke snee zuurdesem brood. Heb je weinig tijd? Vervang de aubergine door een restje gebakken of gegrilde groenten.Probeer ook deze snelle pizza met aubergine.
naar recept
gegrilde pofaardappels met kruiden, hüttenkäse & parmezaan
In het gezin van de Deense chef-kok Mikkel Karstad neemt eten een bijzondere plaats in. Hij en zijn vrouw Camilla laten hun vier kinderen zoveel mogelijk ingrediënten proeven én trekken er vaak op uit om allerlei eetbaars zelf te zoeken en daarmee te koken. Resultaat? Het fantastische kookboek Nordic Family Kitchen.Een van de gerechten in het kookboek is dit recept voor gegrilde pofaardappels met kruiden, hüttenkäse & parmezaan. Een fantastisch bijgerecht met frisse, hartige smaken.
naar recept
pastasalade met gegrilde broccoli
Doe wat meer moeite voor een onbekendere pasta-vorm, kies je favoriete ingrediënten en serveer zo’n snelle pastasalade bij de BBQ. Deze pastasalade met gegrilde broccoli is eenvoudig, vol zomersmaken en je krijgt iedereen er gelukkig mee.
naar recept
gegrilde maïs, chipotlemayonaise en (boeren)manchego
Zo'n knetterverse gegrilde maiskolf is op zichzelf al waanzinnig lekker, maar met een lik chipotlemayonaise en fijngeraspte manchego wordt het pas echt een smaaksensatie. Zoete mais, smoky chipotle en zoute kaas, een topcombinatie!Nog meer lekkers uit zonnig Mexico: van taco tot tortilla
naar recept
gegrilde radicchio met bloedsinaasappel-tijmboter
Serveer je dit als voorgerecht, geef er dan puntjes geroosterde pita bij.
naar recept
gegrilde broccoli met green goddess-basilicumdressing
Gegrilde broccoli met frisse basilicumdressing is hét perfecte bijgerecht deze zomer.Vega(n) tip: Vervang de ansjovis door 1 el kappertjes, zo maak je de salade vega. Liever vegan? Vervang dan de mayonaise en Griekse yoghurt door plantaardige alternatieven.Basilicum over? Maak een tosti met pesto en zuurkool
naar recept
Hoemoes kerrie met avocado, gegrilde lente-ui en zachtgekookte eitjes met dukkah
Serveer hoemoes kerrie van Maza als bijgerecht of hapje, door het te garneren met zachtgekookte eitjes, avocado en lente-ui.
naar recept
gegrilde asperges met gerookte tofoe en salsa van radijs
Neem voor dit gerecht zowel groene- als witte asperges. Dat is niet alleen lekker maar ziet er ook prachtig uit op je bord. Gril de asperges héél kort, dan blijven ze heerlijk crunchy. Ook de gerookte tofoe heeft maar heel kort in de pan nodig.
naar recept
gegrilde portobello met tijmsalie-eitjes en avocado
Warme trui, check. Shawl, check. Droog weer, check. Vrienden, check! Gloeiende Biqju-bbq, check. Barbecueën hartje winter is hot! En belangrijker: geweldig leuk en lekker! Start met deze warme portobello met tijmsalie-eitjes en avocado van de bbq!
naar recept
tartaar met gegrilde rode uien en spinazie
Voor januari op het menu: stevige gerechten uit delicious.januari. En tartaar mag niet ontbreken, dus geven we dit doordeweekse familiegerecht uit het delicious.archief.
naar recept
Bekijk ook: bloemkool kan áltijd: 43x de lekkerste recepten