Hoemoes kerrie met avocado, gegrilde lente-ui en zachtgekookte eitjes met dukkah

hoemoes kerrie s


vegetarisch
aantal 4 | bijgerecht | doordeweeks, weekend | midden-oosters |
Serveer hoemoes kerrie van Maza als bijgerecht of hapje, door het te garneren met zachtgekookte eitjes, avocado en lente-ui. 
kooktijd20 minutes

ingrediënten

  • 1 bosje lente-ui
  • 2 el amandelen geroosterd
  • 2 el hazelnoten geroosterd
  • ½ el venkelzaad
  • ½ el komijnzaad
  • ½ el anijszaad
  • ½ el korianderzaad
  • 1 bakje Maza hoemoes kerrie
  • 2 kleine rijpe avocado’s in plakjes
  • 4 eieren gekookt
  • optioneel: 3 el geroosterde kikkererwten kant en klaar
  • Voor erbij: krokante pitadriehoekjes

instructies

  • Gril de lente–uien op de bbq of in de grilpan tot ze blakeren en zacht zijn. Snijd het groen eraf.
  • Rooster de noten in een hete oven tot licht goudbruin. Stamp ze in een vijzel fijn met de noten, venkel-, komijn-, anijs-, korianderzaad en de geroosterde kikkererwten en wat grof zout: dit is je dukkah.
  • Kook de eieren in 3-4 min. zacht. Laat schrikken, pel en halveer ze.
  • Snijd de avocado’s in plakjes.
  • Verdeel de hoemoes kerrie over mooie schaaltjes in een cirkel, leg in ieder schaaltje een lente-ui, twee eihelften, een paar plakjes avocado en bestrooi rijkelijk met dukkah. Serveer met krokante pitadriehoekjes.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
Beeld: Zelfspot. delicious. in samenwerking met maza. 
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!


hoemoes kerrie s