little gem met walnotenolie

little gem met walnotenolie
RECEPTEN MERIJN TOL FOTOGRAFIE ERIC VAN LOKVEN STYLING JET KRINGS BEREIDING VANJA VAN DER LEEDE BEWERKING TRUDELIES SCHOUTEN
vegetarisch
aantal 4 | bijgerecht, salade | lente, pasen, zomer | internationaal | vegetarisch
Haal de geur, kleur en smaak van het voorjaar vast binnen en maak voor pasen dit lekkere bijgerecht met mini-kropjes sla overgoten met een boterdressing.
Kooktijd20 minutes
Totale tijd20 minutes

Ingrediënten

  • 4 little gem’s
  • 2 el olijfolie
  • 75 g walnoten geroosterd, fijngehakt
  • 50 g gezouten boter
  • 1-1½ el kruidige honing
  • 100 ml walnootolie
  • 2 el appelciderazijn
  • 75 g walnoten geroosterd, fijngehakt
  • 1 el fijngesneden peterselie

Instructies

  • Snijd de little gem’s in kwarten. Bestrijk ze licht met wat olijfolie.
  • Verhit een grillpan heet voor en gril de parten sla kort aan beide kanten tot mooi goudbruin. Verhit de boter tot ze lichtbruin kleurt en notig ruikt. Draai het vuur direct laag en voeg de honing, walnootolie en appelciderazijn toe. Roer tot een dressing en breng op smaak met zout en peper. Roer de walnoten door de dressing en lepel hem over de gegrilde little gem. Serveer direct. Bestrooi met peterselie.

Voedingswaarde

auteur: delicious.
RECEPTEN MERIJN TOL FOTOGRAFIE ERIC VAN LOKVEN STYLING JET KRINGS BEREIDING VANJA VAN DER LEEDE BEWERKING TRUDELIES SCHOUTEN
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Vast ook iets voor jou: 61 spinazie recepten waarmee je makkelijk je portie groenten haalt