gegrilde broccoli met green goddess-dressing

broccoli greengoddess dressing
glutenvrij
aantal 6 | bijgerecht | | amerikaans | glutenvrij
Gegrilde broccoli met frisse basilicumdressing is hét perfecte bijgerecht deze zomer.
Vega(n) tip: Vervang de ansjovis door 1 el kappertjes, zo maak je de salade vega. Liever vegan? Vervang dan de mayonaise en Griekse yoghurt door plantaardige alternatieven.
Basilicum over? Maak een tosti met pesto en zuurkool
kooktijd20 minutes
totale tijd20 minutes

ingrediënten

  • 1 teen knoflook, geperst
  • 1 ansjovisfilet op olie
  • 200 g Griekse yoghurt
  • 150 g mayonaise
  • 20 g peterselieblaadjes
  • 1 el rodewijnazijn
  • 20 g basilicumblaadjes + extra
  • 2 stronken broccoli, in plakjes
  • 80 ml extra vergine olijfolie

instructies

  • Pureer de knoflook met de ansjovis, yoghurt, mayonaise, peterselie, azijn en basilicum in de blender tot gladde groene dressing. Voeg zout en peper naar smaak toe.
  • Verhit de grillpan of koekenpan op matig tot hoog vuur. Doe de broccoli in een kom en schep om met de olie.
  • Gril de broccoliplakken 8 min. zodat ze grillstreepjes krijgen; keer ze halverwege. Zijn ze halverwege nog niet gaar, gril ze dan de laatste 4 min. afgedekt.
  • Giet de green goddess-dressing op een grote schaal en schep de broccoli erop. Bestrooi met basilicum en serveer direct.
Voedingswaarde:
calorieën: 355kcal
|
eiwit: 5g
|
vet: 35g
|
koolhydraten: 3g
auteur: delicious.
RECEPTEN: PHOEBE WOOD | FOTOGRAFIE: CHRIS COURT | STYLING: KIRSTEN JENKINS.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Bekijk ook: 14x broccoli gerechten waarvan je gegarandeerd extra wil opscheppen

broccoli greengoddess dressing
RECEPTEN: PHOEBE WOOD | FOTOGRAFIE: CHRIS COURT | STYLING: KIRSTEN JENKINS.