De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

gegrilde broccolini met salsa di mandorla

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
glutenvrij, lactosevrij, veganistisch
aantal 6 | bijgerecht | doordeweeks, weekend | italiaans | glutenvrij, lactosevrij, vegan
Een delizioso bijgerecht met de allerlekkerste smaken die Italië te bieden heeft: amandelen, citroen en peperoncino, oftewel chili. De amandelen worden geweekt, waardoor je ze kunt opdraaien tot een romige salsa. Dat vormt zo’n lekker contrast met de gegrilde broccolini die nog een stevige bite heeft.
kooktijd25 minuten
weken6 uur
totale tijd6 uur 25 minuten

ingrediënten

  • 360 g amandelen
  • 1 el zeezoutvlokken
  • 60 ml wittewijnazijn (4 el)
  • 125 ml olijfolie
  • 125 ml zonnebloemolie
  • 25 g chilivlokken
  • 600 g broccolini of bimi
  • sap van 1 citroen

instructies

  • Doe de amandelen in een kom, overgiet met koud water en laat een nacht weken op kamertemperatuur. Giet af maar vang 200 ml van het weekwater op. Doe de amandelen met dit weekwater, het zeezout, de azijn en olijfolie in de blender en mix tot een dikke, gladde puree. Voeg zo nodig nog een scheutje water toe.
  • Verhit in een kleine pan de zonnebloemolie met de chilivlokken op matig vuur bijna tot het kookpunt, dan zie je luchtbelletjes ziet verschijnen. Neem van het vuur en laat volledig afkoelen.
  • Zet een pan met kokend, gezouten water op het vuur en blancheer de broccolini 2 min. Spoel daarna direct af met ijskoud water.
  • Verhit een grillpan op hoog vuur. Schep de geblancheerde broccolini om met het citroensap en wat zout en peper. Gril ze 2 min. tot ze lichte schroeiplekjes krijgen.
  • Spreid de amandelpuree uit op borden en leg de broccolini erop. Besprenkel met de chili-olie en serveer.
Voedingswaarde:
calorieën: 780kcal
|
eiwit: 15g
|
vet: 76g
|
koolhydraten: 7g
auteur: delicious.
RECEPTEN BEN WILLIAMSON, MASSIMO MELE. FOTOGRAFIE CHRIS COURT, NIGEL LOUGH. STYLING KIRSTEN JENKINS.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."