nr.1 foodmagazine

9x feestelijke hoofdgerechten voor kerst

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Bij klassieke kersthoofdgerechten denk je misschien aan groot vlees of zacht gegaard stoofvlees, maar serveer ook eens hele vis of een rijk gerecht met groente in de hoofdrol. Even indrukwekkend en minstens net zo lekker! Wat dacht je van een hele gevulde pompoen of heb je je zinnen op wild gezet? 

Geen hoofdgerecht zonder bijgerechten. Wij hebben onze favoriete gratins, salades en purees op een rijtje gezet!

Feestelijke hoofdgerechten voor kerst

Hoofdgerechten met vis

gebakken zalm met peterselie-macadamiaboter
Wauw, is het geen plaatje? Deze gebakken zalm steelt de show tijdens het kerstdiner. En de peterselie-macadamiaboter maakt het geheel compleet. Ook lekker bij stokbrood! 
Nog zo'n lekker snel zalmrecept: sesamzalm met honing-paksoi.
naar recept
gebakken zalmforel met macadamiaboter - delicious
Hollandse mul met dragonspekjes en rode tijm-aardappeltjes
Superlekker, feestelijk en simpel. De oven doet het meeste werk. In plaats van mulfilets zijn verse makreelfilets ook heerlijk. Je herkent ze aan de zebrastrepen op de huid.
En toe: tarte tatin met kersen en kokos.
naar recept
hollandse mul met dragonspekjes en rode tijm-aardappeltjes - delicious
kreeft met anijsboter
Kreeft is een bijzonder, onalledaags ingrediënt dat zich perfect leent voor het kerstdiner. Dit recept voor kreeft met anijsboter is een van de top 15 delicious. kerstrecepten aller tijden. Een echte delicious. favoriet dus!
Meer feestelijke kerstrecepten? Je vindt op deze pagina al onze kerstrecepten bij elkaar!
naar recept
Kreeft met anijsboter

Vegetarische hoofdgerechten

pompoen met pesto-rijstvulling
Zo snel en verbluffend eenvoudig hebben we gerechten met deze stergroente nog niet gezien: gewoon halve pompoenen roosteren, vulling erop en afbakken in de oven! En dat kan dan ook nog de dag van tevoren.*
En de overgebleven pompoenpitten? Die gebruik je als crunchy topping op deze spaghetti met artisjok en gorgonzola.
naar recept
pompoen met pesto-rijstvulling - delicious
tarte tatin van rodekool met appel-tahinisaus
Als je kool langzaam in dikke plakken stooft, krijgt-ie een stevige bite, een vollere smaak en blijft toch sappig. Toch vlees erin? Bestrooi de tarte tatin met gebakken spekjes of serranoham.
Ook feestelijk vegan: rodekool steaks.
naar recept
pithivier met knolselderij, pompoen en snijbiet met sjalot-bietensaus
Een pithivier is een prachtige hartige taart met bladerdeeg en favoriet bij Minta & Mae tijdens de feestdagen. Deze vegetarische pithivier bevat veel smakelijke groenten zoals knolselderij, pompoen en snijbiet, en is gemakkelijk van tevoren te maken. Zo kun je tijdens het kerstdiner heerlijk genieten zonder dat je nog lang in de keuken hoeft te staan.
Meer feestelijke kerstrecepten? Je vindt op deze pagina al onze kerstrecepten bij elkaar!
naar recept
vegetarische pithivier

Hoofdgerechten met vlees

hele kip met citroen-tijmrub
Eke : ‘Uit de kip smelt altijd wat vet, bij de ene kip meer dan bij de andere. Dit ‘gezonde’ vet kun je goed gebruiken om aardappels of groenten direct mee te bakken. Je wilt nooit meer anders!’
naar recept
kip-delicious
pancettarollade met wildgehakt en salie
Als je echt een typisch kerstmaal op tafel wilt zetten, dan is een rollade perfect. Het ziet er prachtig uit, is feestelijk en is in verschillende variaties te bereiden. Ook deze bijzondere rollade met pancetta, wildgehakt en salie is een aanrader. Serveer met gekruide aardappeltjes en groenten en je hebt een geweldig feestgerecht.
Meer feestelijke kerstrecepten? Je vindt op deze pagina al onze kerstrecepten bij elkaar!
naar recept
Pancettarollade met wildgehakt en salie

Hoofdgerechten met wild

gebraden hazenrug met pancetta, saliejus en knolselderij
Tijdens kerst geniet je van de heerlijke, karakteristieke wildsmaak van hert, konijn, wildzwijn en haas in een makkelijk te maken bourgondische wildmenu.
naar recept
gebraden hazenrug met pancetta
hert met pistache-pangrattato en peterselie-knoflookolie
Probeer deze onweerstaanbare favoriet met hertenbiefstuk en peterselie knoflookolie. Perfect als je iets te vieren hebt maar ook heerlijk wanneer je gewoon eens zin hebt om uit te pakken. 
naar recept

Pancettarollade met wildgehakt en salie
Recept: Studio Philippi | Fotografie: Studio Philippi | Bereiding: Studio Philippi