nr.1 foodmagazine

romige zuurkool met blauwe kaas op toast

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Zuurkool is dé wintergroente bij uitstek. Ideaal voor stamppot, maar ook fantastisch als (zondagse) lunch! Gebruik het liefst Hollandse blauwe kaas, i.v.m. de zachte blauwschimmelsmaak die het heeft.

romige zuurkool met blauwe kaas op toast

lunchgerecht | 2 personen

1 el boter
½ teen knoflook, fijngesneden + 1 teen knoflook, doormidden
50 g ui, fijngesneden
150 g zuurkool, uitgelekt|
4 salieblaadjes, zeer fijn gesneden + extra voor garneren
90 ml slagroom
2 dikke sneden bruin (desem)brood
2 el groene olijfolie
75 g blauwe Hollandse blauwe kaas, verbrokkeld

Verwarm de boter in een koekenpan op middelhoog vuur, voeg de fijngesneden knoflook en ui toe en bak in 5 min. lichtbruin. Voeg de zuurkool, salie, slagroom en zout en peper naar smaak toe en verwarm nog enkele min.

Rooster de sneetjes brood in het broodrooster of de oven en bestrijk licht met de doorgesneden teen knoflook. Sprenkel er wat olijfolie over en beleg royaal met het warme zuurkoolmengsel. Verdeel de blauwe kaas erover en serveer. Garneer met salieblaadjes.

* Blauwe Hollandse kaas heeft een zachte blauwschimmelsmaak en is verkrijgbaar van zowel koe als schaap.

Bereiden ± 20 min.

FOTOGRAFIE ERIC VAN LOKVEN STYLING JET KRINGS FOODSTYLING JACQUELINE PIETROWSKI RECEPTEN KIRSTEN ECKHART PRODUCTIE TRUDELIES SCHOUTEN 

*Dit recept verscheen eerder in delicious.januari 2014.

zuurkool blauwe kaas - delicious