Deze omelet met zalm en rucola behoort tot de klassiekers. Door toevoeging van citroen is dit gerecht lekker fris. Altijd een succes voor bij het ontbijt!
Voorbereiding10 minutesminutes
bereiden25 minutesminutes
Totale tijd35 minutesminutes
Ingrediënten
3eieren
125mlcrème fraîche
125gwarmgerookte zalmfilet
50grucola
rasp van 1/2-1biocitroen
4elolijfolie
Instructies
hak de helft van de rucola grof en meng samen met de citroenrasp door het eimengsel. verhit de olie in 2 koekenpannen. Bak van het eimengsel 4-6 kleine omeletjes.
Beleg elk omeletje met de rest van de rucola, de zalmfilet en een schepje crème fraîche. Bestrooi met versgemalen peper naar smaak en klap de omeletjes dubbel. Steek ze vast met een cocktailprikker en leg ze op een schaal.
Voedingswaarde
auteur: delicious.
Voorbereiden: kan 1-2 uur van tevoren. Klop eieren los met 1 flinke el crème fraîche en zout en peper naar smaak. Bewaar het eimengsel afgedekt in de koelkast. Verwijder het vel van de zalmfilet en verdeel de vis in kleine stukjes. Bewaar de zalm afgedekt in de koelkast.Leuk als variatie: vervang de zalmfilet door een plak parmaham.RECEPTEN EN BEREIDING JANNEKE PHILIPPI FOTOGRAFIE SERGE PHILIPPI, ERIC VAN LOKVEN PRODUCTIE ELLEN VAN MOL