Hotdog met Mexicaans tintje… Worstjes met salami, zoete uien, oude komijnenkaas, zuurkool en korianderzaad, citroenmayo en rode kool, hangopsaus met komkommer en knoflook… de ene hotdog is de andere niet! Deze van Brandt & Levie heeft een Mexicaans tintje!
amores perros, de Mexicaanse hotdog van Brandt & Levie
voor 10 hotdogs
10 zachte puntjes, wij gebruiken een speciaal voor ons gebakken broodje met aardappel en maanzaad
10 (Brandt & Levie) hotdogs*, of andere lekkere worstjes
3 rijpe avocado’s
sap van 1 limoen
1 kleine rode ui
30 kerstomaatjes
200 g maïs (blik)
2 tl geroosterd komijnzaad
2 el wittewijnazijn
1 potje jalapenopepers
chipotle ketchup (ketchup met gerookte jalapenopepers, bij delicatessen, online) of andere pittige saus zoals ketchup met tabasco
½ bosje verse koriander
tortillachips naturel
Breng een pan water aan de kook. Doe de hotdogs zonder verpakking in het water en zorg dat het water niet opnieuw gaat koken. Verwarm de worsten 10 min. Prak de avocado grof en breng op smaak met limoensap en zout. Snijd de rode ui heel fijn. Snijd de tomaatjes in vieren. Meng met de ui en de uitgelekte maïs. Breng de salsa op smaak met komijnzaad, zout, peper en de witte wijnazijn. Snijd de broodjes in van boven. Vul de broodjes met wat avocado. Haal met een tang de worsten uit het water en doe deze op de broodjes. Verdeel de salsa bovenop de worsten. Verdeel de ketchup zigzaggend over het broodje in een dunne streep. Snijd de koriander fijn. Leg de jalapenopepers in een rijtje op de hotdog en verdeel de gehakte verse koriander bovenop. Serveer met de tortillachips.
Bereiden 20-25 min.
*te koop bij Marqt en de kleine slagerij van Brandt & Levie
RECEPT BULLS & DOGS FOTOGRAFIE ERIC VAN LOKVEN STYLING CYN FERDINANDUS BEREIDING YVONNE JIMMINK
Nog meer fantastische recepten staan in Het beste uit delicious. Dit kookboek bevat een selectie van 212 inspirerende recepten, interviews, technieken en handige tips van specialisten, kenners en delicious.friends. uit 10 jaar delicious. € 29,95