last-minute kooktips van de delicious. redactie

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Als er een team is dat behendig is in kerstkoken, dan is het onze eigen redactie wel. Niet zo gek ook, want we hebben het als sinds mei nergens anders meer over. We ádemen kerntemperaturen, kletsen de oren van elkaars hoofd over kerstdesserts en fluisteren elkaar non-stop tips toe voor de beste wijn-spijs combinaties.

Daarom zijn deze tips niet zómaar tips. Kijk de kunst van het kerstkoken af bij de delicious. redacteuren, receptschrijvers en testkoks. Zij zijn de aangewezen personen om jou de beste tips te geven voor een perfecte kerst. Zo koken wij!

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Kerst kooktips van professionals

Liselore – culinair redacteur

Eigenlijk kook ik nooit gerecht voor gerecht, maar van alles door elkaar! Zo gebruik ik mijn tijd het meest efficiënt. Ik begin eerst met dat wat een lange bereidingstijd vraagt en eindig met wat echt alleen op het laatst kan. Als het even kan werk ik alle details, crèmes, sausjes of toppings al helemaal af. 

Hester – culi-coördinator

Als ik uitgebreid ga koken, doe ik de boodschappen het liefst ruim van tevoren. Ik kan dan in alle rust alles verzamelen wat ik nodig heb en als ik nog iets vergeten ben, dan is er nog tijd om het te halen. Op de dag zelf kan ik dan al mijn energie aan het koken besteden. 

Janneke – receptschrijver & stylist

Veel aandacht gaat naar het samenstellen van mijn menu: een goed menu is het halve werk! Ik zorg dat veel onderdelen van gerechten al zijn voorbereid en gebruik verschillende bereidingswijzen. Dat geeft niet alleen meer smaak, maar voorkomt ook ovenstress – help, alles tegelijk in de oven bij verschillende temperaturen! – of dat je alles tegelijk moet bakken of grillen. 

Machtelt – testkok

Met alle leveranciers – van slager, groenteman, bakker tot kaasboer – ben ik ‘vrienden’. Ik mag dus een boodschappenlijstje neerleggen en bijvoorbeeld ook aangeven hoe ik iets gesneden of geportioneerd wil hebben. Dat scheelt zoveel tijd. Maar misschien is de koelkast wel mijn beste vriend. Ik heb een hele grote! 

Merijn – culinair redacteur

In mijn piepkleine keuken moet ik heel georganiseerd werken. Ik maak altijd per gerecht een gedetailleerde lijst van wat ikga doen. Dan maak ik voor elk gerecht alles klaar wat ik maar klaar kan maken en zet het netjes bij elkaar. Op het laatst maak ik dan alles per gerecht helemaal af. 

Ben je een late beslisser of presteer je gewoon beter met een rap naderende deadline? Dan is ons eenvoudige kerstmenu je op het lijf geschreven!

kerstkoken tips