nr.1 foodmagazine

chocoladescones met cranberry’s

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Klassieke scones zijn heerlijk maar deze chocoladescones met frisse cranberry’s zijn pure verwennerij! 

Basis tips en baktechnieken voor de allerbeste scones vind je hier!

chocoladescones met cranberry’s

gebak (16-20)

225 g boter
160 g kristalsuiker
2 g zout
2 eieren
150 g karnemelk
525 g zelfrijzendbakmeel
50 g cacaopoeder
100 g (diepvries) cranberry’s

Voorbereiden: kan zelfs een week van tevoren als je ze afgekoeld afgedekt met plasticfolie invriest. Op de dag van gebruik haal je ze 4 uur van tevoren uit de vriezer. Op de dag van gebruik hala je ze 4 uur van tevoren uit de vriezer. Verwarm de oven voor op 190ºC. Meng boter, suiker, zout, in een keukenmachine of met een mixer. Voeg de eieren en de karnemelk toe: zorg dat het mengsel loskomt van de kom – meng niet te lang. Voeg terwijl de keukenmachine draait of terwijl je mixt met een handmixer het zelfrijzend bakmeel en de cacaopoeder toe.

Bereiden: haal het deeg uit de kom en kneed op een schone werkbank nog even kort goed door, kneed de cranberries er voorzichtig doorheen. Rol het deeg uit tot het even hoog is als de hoogte van de steker ( 3-4 cm). Steek de scones uit met het uitsteekvormpje.

Bekleed een bakplaat met bakpapier. Zet een bakje water onder in de oven. Bak de scones in ± 25 min. op 190ºC.

Serveer met clotted cream of dikke mascarpone evt. losgeroerd met wat crème fraîche en cranberrycompote of een andere lekkere jam.

Bereiden ± 30 min. / oven ± 25 min.

RECEPTEN KOEN BUNTSMA (DE BAKKERSWINKEL) FOTOGRAFIE JEROEN VAN DER SPEK STYLING CYN FERDINANDUS BEREIDING JACQUELINE PIETROWSKI PRODUCTIE MERIJN TOL 

Chocoladescones zijn ook verrukkelijk met je favoriete delicious. jam! Bestel alle smaken hier in onze webshop. Ook leuk om cadeau te doen!

chocoladescones