kerstbijgerechten

Goede bijgerechten kunnen het verschil maken tussen een fijn kerstdiner en een fantastisch kerstdiner. Maak grote schalen waar iedereen rijkelijk van kan opscheppen. Serveer naast het hoofdgerecht verschillende soorten puree, salade of groente.

Wil je hapjes voor of na het kerstdiner serveren? Op deze pagina vind je verschillende ideeën en tips.

kerstbijgerechten

puree10 x puree

Een goed stuk vlees, een lekker visje of mooie groenten kun je heel mooi presenteren op puree. Hieronder vind je een lijstje met 10x variatie op puree.

 

 

gekonfijte witlof met citroen en ansjovis

De smaak van gekonfijte witlof is minder bitter dan die van ‘gewone’. De ansjovis gebruik je in dit recept als smaakmaker in een pasta. 

 

 

wortelsWorteltjes met karwij en yoghurt

Een bijgerecht dat blij maakt. Zoete, geroosterde wortels met komijnzaad, korianderzaad en honing. En erbij: kruidige yoghurt met gedroogde chilipeper en citroen.

 

geroosterde pompoen met saliePompoen met salie en gekarameliseerde honing 

Voor dit hoofdgerecht van pompoen met salie rooster je de pompoen in zijn geheel in de oven in een jasje van bakpapier en aluminiumfolie.

 

spruitjesgebakken spruitjes met citroen, munt en karnemelk

Spruitjesliefhebbers opgelet! Chef-kok Dave Verheul van The Town Mouse in Melbourne tovert met lekkere seizoensproducten. Inspiratie voor vanavond: gebakken spruitjes met citroen, munt en karnemelk.

 

aubergines met kikkererwten, walnoten en dadelsaubergines

De Noord-Ierse Diana Henry maakt recepten die naar je pan lonken. In delicious. januari schenken we aandacht aan haar nieuwe boek Simpel, Makkelijk eten, groots van smaak en selecteren we de lekkerste gerechten. Hier geven we je nog een fijne toegift: aubergines met kikkererwten

friet metverschillende soorten friet

Zelfgemaakte frietjes zijn super easy en feestelijk! Je kunt eindeloos variëren met verschillende soorten friet. Wij geven een paar suggesties! Ideaal om te serveren bij een groot stuk vlees tijdens kerst. Maak er zelf mayonaise bij!

 

flinterdunne knolsederij met dragondressing en hazelnoot 

Deze frisse knolselderijsalade past perfect bij een mooi stuk gebraden vlees maar kun je ook naast hele vis uit de oven serveren.

 

tarwesalade met groene kruiden, bietjes, amandelen en witte kaas 

Deze tarwesalade móet je maken. Frisse kaas, zoete bietjes en groene kruiden maken hem onweerstaanbaar.