hapjes op een lepel

hapjes op een lepel

Geef je een feestje met kerst of oud & nieuw? Dan zijn kleine hapjes een perfecte starter voor een feestelijke avond! Wij geven suggesties voor een aantal simpele hapjes op een lepel. Makkelijk om te maken en makkelijk om op te eten!

Klik hier voor nog meer inspiratie en maak feestelijke mini-blini’s

hapjes op een lepel

Hapjes (8-10 personen)

Kippenleverpaté met 3 toppings

Fruit 1 gesnipperde sjalot en 1 uitgeperste teen knoflook in 30 gram boter glazig. Voeg  150 gram schoongemaakte kippenlevertjes toe en bak ze net gaar. Blus af met 2 eetlepels cognac en bestrooi met zout en peper. Pureer het uitgelekte afgekoelde mengsel met 2 eetlepels crème fraîche tot een smeuïge mousse.

TOPPINGS

Waterkers & sesamzaad
Beleg met wat waterkers, bedruppel met sesamolie en bestrooi met sesamzaad.

Vijg & amandelschaafsel
Beleg met plakjes vijg, wat rucola en bestrooi met licht geroosterd amandelschaafsel.

Avocado & koriander
Beleg met blokjes avocado gemengd met korianderblad,  olijfolie, limoensap en za’tar. Garneer met flinterdunne reepjes rode peper.

 

Zalmtartaar met 3 toppings

Zalmtartaar
Hak 125 gram verse zalmfilet (ontveld en graatjes verwijderd) met een scherp mes in kleine stukjes. Meng de zalm met 1½ eetlepel citroensap, ½ eetlepel fijngeknipte bieslook en zout en peper naar smaak. Laat de vis ca. 2 uur marineren in de koelkast.


TOPPINGS

Zeewiersalade & Japanse gember
Beleg met plukjes zeewiersalade en reepjes Japanse gember.

Saffraanmayonaise & komkommer
Beleg met saffraanmayonaise (week 10 saffraandraadjes in 1/2 eetlepel sinaasappelsap en klop door 3 eetlepels mayonaise), sliertjes komkommer en geroosterd nigellazaad.

Venkel & kappertjes
Meng ¼ geschaafde venkel met 1 eetlepel rijstazijn. Verdeel dit over de lepels en garneer met ruculakers en kappertjes.

 

Roomkaas met 3 toppings

Roomkaas met citroen en knoflook

Meng 100 gram roomkaas met de rasp van 1/2 schoongeboende citroen, 2 theelepels citroensap, ½ teen knoflook uit de pers en versgemalen peper.


TOPPINGS

Paprika, zwarte olijf & basilicum
Beleg met reepjes geroosterde rode paprika ( pot), plakjes zwarte olijf en blaadjes basilicum.

Maissalsa & koriander.
Beleg met mais gemengd met  limoensap, fijngesneden rode ui, stukjes jalapeñopeper en fijngesneden koriander.

Nectarine, pistachenootjes & munt
Beleg met dunne partjes nectarine, gehakte geroosterde pistachenootjes en fijngesneden blaadjes munt.

Radijs, groene pesto & Parmezaan
Beleg met flinterdunne plakjes radijs, groene pesto en geschaafde Parmezaanse kaas.

RECEPTEN JANNEKE PHILIPPI, EKE MARIEN, YVETTE VAN BOVEN, KATINKA HUISKAMP FOTOGRAFIE ERIC VAN LOKVEN STYLING CYN FERDINANDUS 

Het beste uit delicious.De lekkerste recepten uit 10 jaar delicious. zijn gebundeld in dit prachtige verzamelkookboek. Een mooi cadeau voor échte foodies of voor jezelf!