Als je vriezer gevuld is met plakjes bladerdeeg – of nog beter, er ligt een rol kant-en-klaar deeg op je te wachten in de koelkast – dan heb je goud in handen. Met bladerdeeg zet je in een handomdraai de heerlijkste taarten op tafel, perfect voor elk bezoek.
Babyshower, verjaardag of vriendenweekend? Pak deze lijst met taarten van bladerdeeg erbij en bakken maar! En als je het aandurft kun je natuurlijk zelf vrijuit experimenteren; volg deze recepten niet tot op de komma nauwkeurig, maar puur als leidraad (doen wij ook).
Lees ook: 29x feestelijke recepten met bladerdeeg
De formule voor geslaagde taarten met bladerdeeg is namelijk helemaal niet zo ingewikkeld. Er moet een zacht, romig element in zitten (mascarpone, roomkaas, slagroom), iets zoets (suiker, ahornsiroop, dadelpuree) en het liefst ook iets fruitigs (wat is er nú in het seizoen?). Al kun je natuurlijk ook taarten met bladerdeeg bakken die juist vol noten of chocolade zitten, of die lijken op een soort cheesecake.
Waar je het écht eigen mee kunt maken, zijn de specerijen en kruiden. Ga je voor de klassieke combinatie van appel en kaneel, of klop je wat kardemom en saffraan door de mascarpone? Blijf je bij vanille, of mag er een vleugje tonka of mahlep door je taart? Verveine, tijm, rozemarijn: in deze recepten kun je ze héél goed kwijt.
Bekijk ook: 5x appels en bladerdeeg – de perfecte match
18 taarten met bladerdeeg
Knapperig bladerdeeg met een dun laagje meegebakken amandelspijs, een romige topping en bovenop vers zomerfruit… Juist de verschillende texturen van deze zomerplaattaart maken ‘m waanzinnig lekker.Bekijk ook: 11 recepten van Rutger Bakt voor dit weekend
naar receptDe mentholachtige, eucalyptussmaak van kardemom werkt heel goed bij kruidige tijm. Samen geven ze deze zoete pompoentaart een vrolijkmakend, fris accent. Echt een heel goed dessert, dat ook nog eens in een uurtje op tafel staat.
naar receptEcht zó klaar en dit taartje is ideaal als toetje na een lichte soep of salade. Gebruik bladerdeeg met roomboter voor het lekkerste resultaat.
naar receptTwee lagen knapperig bladerdeeg met een rijke vulling van amandelfrangipane, fris-zure stoofpeertjes en cranberrycompote: is dat geen mooie kerstgedachte?
naar receptDeze abrikozen-frangipanetaart maak je met knapperig bladerdeeg, zacht-romige amandelfrangipane en frisse abrikozen. Een supertaart voor tussendoor of als feestelijk dessert.Frangipane is verslavend lekker. Dus vooruit, ook nog de recepten van Marokkaanse m’hencha en een mango-bessentaartje met frangipane.Wil je een keer zelf bladerdeeg maken? Zo doe je dat!
naar receptEen klassieke tarte tatin is al een traktatie op zich, maar met sappige peren en een bolletje mokka-chocolade-ijs wordt het pas écht next level. De combinatie van gekaramelliseerd fruit, knapperig bladerdeeg en romig ijs met een vleugje koffie en chocolade maakt dit dessert onweerstaanbaar.
naar receptEnzo Pérès-Labourdette werd geboren in Frankrijk uit Frans-Britse ouders, en zijn culinaire familie-erfenis is doorspekt van invloeden uit Frankrijk, Engeland, Brits-India en ook uit Algerije en Marokko via zijn oma en overgrootmoeder. Dat proef je allemaal terug. Vegan bakken ziet hij niet als vervanging van traditioneel bakken, maar als een nieuwe manier van bakken. Met heel veel specerijen als smaakmakers.
naar receptDeze perengalette met mandarijn-muntsalade is perfect voor tijdens de feestdagen. Het knapperige deeg samen met de zachte, zoete peren en de frisse mandarijn-munt salade vormen een heerlijke combinatie.
naar receptEr gaat bijna niets boven een Franse appeltaart: simpel, maar oh zó lekker. Deze komt uit onze Crunch to the max-productie. Verwacht dus knapperig bladerdeeg met sappige appeltjes.
naar receptJe bent de koning te rijk met deze zomerse fruittaart en hij is heel, heel easy te maken. Door de vruchten in rijtjes op kleur te leggen, wordt het extra mooi. Het zijn net edelstenen! Ga je picknicken? Neem alles voor de taart apart mee. Leg de taartbodem op een grote broodplank en pak strak in folie, dan breekt hij niet. Extra handig: je hebt meteen een plateau om de taart op te serveren.
naar receptDol op appeltaart? Let dan even op bij het recept voor de appelgalette. Serveer 'm warm en geef er – lekker luxe – een bolletje ijs bij, of een flinke dot slagroom.Ook lekker: snelle appeltaart met rozemarijn-honingsiroop.
naar receptBij deze tarte tatin leg je peren op een heerlijke sticky bodem van marsepein en chocolade met zeezout. Mm… om je vingers bij af te likken!
naar receptEen appeltaart bakken is áltijd een goed idee. Of de zon nu schijnt of de regen met bakken uit de lucht komt; zo’n snelle appeltaart met rozemarijn-honingsiroop smaakt sowieso goed.
naar receptEen van onze favoriete recepten uit ons boek Feel Good Food, is deze taart met bosbessen en lemon curd. Maak extra veel van de curd, dan kun je er ondertussen nog van snoepen.
naar receptWe plaatsten dit recept eerder in delicious. en maakten hem toen met perziken. Kies nu voor rijpe zoete mango als topping. Een uitgelezen taart voor op tafel met Pasen, want je bakt in 1 keer voor veel familie of vrienden. In een ommezien gemaakt, want de basis is een rol kant-en-klaar bladerdeeg.
Deze verrukkelijke frisse frambozentaart is heel simpel te maken.En komt dat even goed uit. Frambozen zijn niet alleen mooi en lekker, ze zijn ook nog eens een van de gezondste fruitsoorten. Dubbel feest dus!
naar receptBladerdeegtaart in formaatje S
Voor onverwachte visite of onaangekondigde trek: hele easy vijgentaartjes die je maakt met diepvriesbladerdeeg, amandelmeel, een beetje jam en verse vijgen.
naar receptElke dag delicious. = koken met knisperende en kakelverse ingrediënten, het plezier van zelf gemaakt ervaren en samen aan tafel genieten van mooie momenten. En met deze aardbeien(-tijm)taartjes wordt elke dag heel lekker!
naar receptEven heel iets anders, maar net zo lekker: Sri Lankaanse kokosflensjes – pani pol

















