Toetjes met citroen, tiramisu met lobbige mascarpone of taarten met knisperende meringue. Het is een uitdaging om onze lijst met populairste desserts van 2024 te bekijken zónder dat het water je in de mond loopt.
Alle recepten hieronder werden duizenden keren geraadpleegd door onze delicious.lezers. In de lijst vind je een aantal delicious.klassiekers uit ons archief: de citroentiramisu en de citroen-mascarponemousse bijvoorbeeld. Opvallend zijn de grote hoeveelheid nieuwe toppers. Een paar voorbeelden:
De chipolatapudding van opa Henk uit de Jordaan: Dit jaar startte Julie Teeken als vast nieuw gezicht bij delicious. In haar rubriek in het magazine deelt ze iedere maand haar simpele, snelle recepten. Haar chipolatapudding was direct een regelrecht succes.
De meringata: Een Italiaanse ijstaart waar we direct véél berichtjes over kregen van lezers. En dat begrijpen we wel. Het is een plaatje dat ook niet misstaat op de kersttafel. Handig, want deze snelle ijstaart kun je perfect voorbereiden voor de feestdagen.
De sinaasappelcrème in sinaasappelschillen: Raquel Palla Lorden schreef dit jaar De bijbel van de Spaanse keuken, met onder andere dit toprecept. Desserts in schillen (lemon posset) waren afgelopen jaar sowieso een regelrechte trend. Lees er hier meer over.
En ook onze gloednieuwe nummer één publiceerden we dit jaar. Nieuwsgierig geworden naar het populairste dessert van 2024? Scroll snel verder.
18. Meringue semifreddo
Hemels: zacht smeltende semifreddo, met een crunchy bite van de meringuekruimels. Niemand die gelooft dat dit nagerecht in 10 (!) minuten is gemaakt. Ideaal voor een easy doordeweeks dessert of als afsluiter van een lang weekend met vrienden!
naar recept17. Chipolatapudding
Julie: 'Bitterzoete herinneringen: op zijn sterfbed had mijn opa nog één wens, een paar goede happen van zijn fameuze chipolata-pudding. Ik geef hem geen ongelijk.'
naar recept16. Espresso-martini tiramisu
Waarom kiezen tussen een espresso-martini of tiramisu? Je kunt je favoriete cocktail en dessert ook gewoon samenvoegen. Geloof ons: dat wordt fantastisch!Begin 1 dag van tevoren met dit recept.We hebben ook een heerlijke tiramisutaart!
naar recept15. Snelle tiramisu met rood fruit
Geef deze mocktail onder de tiramisu een lekker pittige kick door de lange vingers in gemberbier te dopen. Voor een extra spicy touch voeg je een snuf versgemalen kardemom toe (alleen de zaadjes, niet de groene peulen) aan het mascarpone-mengsel. Dat past bij elkaar als yin en yang! Want wat je misschien nog niet wist: gember en kardemom zijn familie van elkaar.
naar recept14. Ricottataart
De Italiaanse versie van cheesecake is een tikje lichter en frisser dan de Amerikaanse.
naar recept13. Crostata met pistache
Bak deze beeldschone pistachetaart gerust 1-2 dagen eerder, daar wordt-ie nóg lekkerder van (ja, echt!), mits je hem goed verpakt en bewaart op een koele plek.
naar recept12. Meringata: Italiaanse ijstaart
Italiaanse ijstaart met meringues is romig, fris én knapperig… een absolute dooreter! Dit is schuimgebak in zijn beste – en snelste – vorm. Tip: Lekker met Italiaanse hazelnotenlikeur als frangelico.
naar recept11. Mudcake
Amerikanen zweren bij mudcakes, een smeuïg dessert – bijna fudge-achtig – dat zijn naam dankt aan zijn ‘modderige’ structuur. Willen en kunnen wij ook! Daarom: een winterse mudcake-variant met frisse karnemelk en lekker veel citroenrasp.
naar recept10. Sinaasappelcrème in schil
'Eén sinaasappelhelft per persoon volstaat. Maar als je – net als mijn broer – zonder problemen binnen vijf minuten vier stuks naar binnen slurpt, dan moet je het recept wellicht verdubbelen.’
naar recept9. Künefe
Rutger: ‘Kaas en suikersiroop in een dessert lijkt misschien wat raar, maar geloof mij: je blijft ervan eten!’
naar recept8. Ile flottante
“Neem even plaats aan de bar met een glaasje rood, alstublieft. Er komt zo een tafel voor u vrij…" Dit wil je! Zo’n avondje bistro met klassiekers als gevulde eieren, terrine van wild of perfecte kaassoufflés met een goed glas wijn erbij. Als afsluiter de klassieke île flottante. De onmiskenbare smaak van de bistro, gewoon uit eigen keuken. Koud kunstje!
naar recept7. Zelf vanille-ijs maken
Dit recept geeft je ongeveer 1 liter roomijs, dat zijn 15-20 bollen. Belangrijk: je hebt een ijsmachine* nodig om dit ijs te maken.
naar recept6. Noorse schuimtaart
Noorse schuimtaart bestaat uit dunne laagjes cake gevuld met luchtig schuim & zoete banketbakkersroom.
naar recept5. Rabarbercrumble
De combinatie van knapperig deegkruimen en zo’n friszure vulling is onweerstaanbaar. Voor de perfecte crumble zijn er twee succesfactoren. Ten eerste moet de vulling niet te vochtig zijn en nog bite hebben, en ten tweede wil je een lekker knapperig kruimeldeeg. Mascarpone over? dit kun je ermee doen
naar recept4. Citroentiramisu
Superromig en toch lekker fris: Italiaanse tiramisu met een flinke scheut limoncello en lemon curd. Voor liefhebbers van citroen! Een ideaal dessert voor als je kookt voor een grote groep.
naar recept3. Tiramisu affogato
Tiramisu + affogato = tiramisu affogato! Het ultieme makkelijke toetje. Ideaal voor 1 of 2 personen, maar ook voor een grote groep. Voorbereiden? Doe het roommengsel in de glazen en bewaar in de koelkast tot gebruik.
naar recept2. Citroen-marscarponemousse met amaretticrunch
Toetjes met een Italiaans tintje hebben een streepje voor. Of het nu lente is, zomer, of (net iets te) herfstig: deze glaasjes maken iedere dag beter!Janneke’s mascarponemousse met amaretticrunch en citroen is fris en tegelijkertijd heerlijk romig. Extra lekker: wat limoncello door de citroensiroop – wel uit de buurt van de kids houden dan.
naar recept1. s’morestaart met karamel
Deze s’mores-karameltaart is de feestversie van een kampvuur-klassieker in winterse vermomming. Hij wordt nóg lekkerder door die verslavende karamellaag. Dit dessert is ook heerlijk voor de feestdagen!
Je kunt de koek- en karamellaag 2 dagen van tevoren klaarmaken. Bewaar in de koelkast. Maak 1 dag van tevoren ook de meringuelaag en bewaar de cake in de koelkast. Besprenkel op het laatste moment met de chocolade.
naar recept

















