crispy bloemkool uit de airfryer met miso-mayonaise van Bas Robben

crispy bloemkool uit de airfryer met miso-mayonaise van Bas Robben
Recept: Bas Robben | Fotografie: Saskia van Osnabrugge | Styling: Annemieke Paarlberg | Foodstyling: Ajda Mehmet en Jessica Lek.

De airfryer moet je zien als een turbo oventje, waar alles in een mum van tijd heel krokant uit komt rollen, bloemkool bijvoorbeeld! Serveer deze crispy bloemkool van Bas Robben met een lekker hartige miso-mayonaise.

Als je nog twijfelt of je een airfryer moet kopen, is het antwoord JA! Luister maar naar Bos Robben, hij schreef de airfryerbijbel – een dikke pil van een kookboek van kaft tot kaft gevuld met airfryerrecepten. Waar hij de inspiratie vandaan haalde?

Bas Robben: ‘Bijna elk gerecht heeft het in zich om een airfryerrecept te worden. En dus […] is dit boek gevuld met gerechten die ik ofwel in een andere, al dan niet vettere vorm, in het wild heb gegeten. Aan het einde van een wilde scooterrit op een eiland in de Golf van Thailand, na een nacht doorhalen in bars met gogo-dansers in Taipei of aan het strand van Zandvoort terwijl de zon zachtjes in de zee zonk.’

‘Want het is bij de airfryer vaak net alsof de frituurpan aan heeft gestaan, maar dan zonder de penetrante geur en zonder het druipende vet. Niet dat ik met dat tweede een probleem heb, maar de airfryer kan élke dag aan. De airfryer is misschien wel het meest veelzijdige apparaat waarmee je de keuken kan verrijken’.

Nu twijfel je niet meer toch? Laat anders dit gerecht je overhalen:

Crispy bloemkool met miso-mayonaise uit de airfryerbijbel van Bas Robben

vegetarisch
aantal 2 | snack | feestdagen, feestelijk, kerst | | vegetarisch
Bloemkool wordt in de airfryer al ontiegelijk krokant, geef je hem dan ook nog een cornflakes-jas, dan heb je een snack die kraakt tussen je tanden. Echt heel goed.
Kooktijd20 minutes
Totale tijd20 minutes

Kookgerei

  • ook nodig: keukenmachine

Ingrediënten

  • 400 g bloemkoolroosjes
  • 100 g bloem
  • 200 ml water
  • zout
  • 1 el paprikapoeder
  • ½ tl cayennepeper
  • 100 g cornflakes
  • 2 lente-uien, alleen het groene deel, in dunne ringen

miso-mayonaise

  • 2 el witte miso
  • 2 el water
  • 200 g mayonnaise

Instructies

  • Snijd de bloemkoolroosjes ter grootte van een nugget (ongeveer 5 cm).
  • Meng in een grote kom de bloem met het water, een flinke snuf zout, het paprikapoeder en de cayennepeper tot een beslag. Roer de bloemkoolroosjes hierdoorheen.
  • Pulseer de cornflakes in een keukenmachine tot het de textuur van broodkruim heeft. Strooi in een diep bord.
  • Haal de gecoate bloemroosjes door de cornflakes en leg ze in het mandje van de airfryer. Doe dat zoveel mogelijk in een enkele laag. Bak ze 15 tot 20 minuten op 180 °C tot de buitenkant krokant is en de groente gaar.
  • Maak intussen de miso-mayonaise. Roer de witte miso iets losser met 2 eetlepels water en roer dit door de mayonaise. Schep de mayonaise op een serveerbord.
  • Leg de bloemkool erbovenop en garneer met lente-ui.

Voedingswaarde

auteur: delicious.
Recept: Bas Robben | Fotografie: Saskia van Osnabrugge | Styling: Annemieke Paarlberg | Foodstyling: Ajda Mehmet en Jessica Lek.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Lees ook: 9x tips om de airfryer nog beter te gebruiken.