Bloemkool wordt in de airfryer al ontiegelijk krokant, geef je hem dan ook nog een cornflakes-jas, dan heb je een snack die kraakt tussen je tanden. Echt heel goed.
Kooktijd20 minutesminutes
Totale tijd20 minutesminutes
Kookgerei
ook nodig: keukenmachine
Ingrediënten
400gbloemkoolroosjes
100gbloem
200mlwater
zout
1elpaprikapoeder
½tlcayennepeper
100gcornflakes
2lente-uien,alleen het groene deel, in dunne ringen
miso-mayonaise
2elwitte miso
2elwater
200gmayonnaise
Instructies
Snijd de bloemkoolroosjes ter grootte van een nugget (ongeveer 5 cm).
Meng in een grote kom de bloem met het water, een flinke snuf zout, het paprikapoeder en de cayennepeper tot een beslag. Roer de bloemkoolroosjes hierdoorheen.
Pulseer de cornflakes in een keukenmachine tot het de textuur van broodkruim heeft. Strooi in een diep bord.
Haal de gecoate bloemroosjes door de cornflakes en leg ze in het mandje van de airfryer. Doe dat zoveel mogelijk in een enkele laag. Bak ze 15 tot 20 minuten op 180 °C tot de buitenkant krokant is en de groente gaar.
Maak intussen de miso-mayonaise. Roer de witte miso iets losser met 2 eetlepels water en roer dit door de mayonaise. Schep de mayonaise op een serveerbord.
Leg de bloemkool erbovenop en garneer met lente-ui.
Voedingswaarde
auteur: delicious.
Recept: Bas Robben | Fotografie: Saskia van Osnabrugge | Styling: Annemieke Paarlberg | Foodstyling: Ajda Mehmet en Jessica Lek.