Het is stoof season. Een stoof is simpel: kwestie van voorbereiden en dan de pan z’n werk laten doen. Maak een lange wandeling of kijk een goede film, want je hebt er amper omkijken naar.
Ben je op zoek naar de perfecte klassieke runderstoof? Stop met zoeken, want wij hebben hem voor je! Bekijk ‘m hier.
Een stoof is dus makkelijk te maken en je kunt eindeloze variaties bedenken. Combineer een stuk lam of rund met groenten als pompoen, champignons, pastinaak of wortel. Voeg smaakvolle kruiden toe, zoals tijm, kaneel of rozemarijn en laat dit lekker sudderen.
Hier vind je alle tips & tricks om de perfecte stoof te maken!
Van een Noord Afrikaanse lamsstoof tot aan de klassieke Vlaamse wildstoof:
20x herfstige stoof
Het is precies wat je wilt op een stralende herfstdag. Én het is alles wat je nodig hebt na een frisse, grijze dag waar je niet alleen de wind, maar ook de regen tegen had. Kortom: dit Noorse stoofpotje – soppstuing – bomvol boeiende smaakmakers is je nieuwe beste vriend.In tegenstelling tot andere stoofpotten is hij lekker snel klaar: na 25 minuten kun je aanvallen. Liever vega? Ga dan voor plantaardige spekreepjes. Maak extra, want hier wil je meer van!
naar receptEspresso en rundvlees is een verrassend lekkere combi. Kies kwaliteitskoffie, mooie groenten en mooi stoofvlees, en ontdek het zelf! Proef de volle smaak van espresso, rozemarijn en hazelnoten.
naar receptOnze nieuwe receptschrijver Julie laat zich graag inspireren door de Italiaanse keuken maar geeft er ook een eigen twist aan. Boerenkool in de bonenstoof? Prego!Vegan tip: Liever geen vlees? Vervang de worst door een vegan variant of gedroogd eekhoorntjesbrood.
naar receptMet bier geeft Janneke veel gerechten extra smaak. Probeer deze gestoofde uien, lekkerder worden ze niet!
naar receptPrecies waar je zin in hebt als het wintert: een verwarmende stoofpot! Deze is makkelijk te maken en stelt qua smaak nooit teleur.
naar receptGestoofd lamsvlees met pruimen saffraan en kaneel is écht heerlijk! Alles gaat in een grote braadpan en stooft heel langzaam gaar, waarbij de smaken zich vermengen en er een hemels aroma vrijkomt.
naar receptEen goedgevulde groentestoof staat garant voor comfortfood. Kies verse groenten en kruiden en een stevige basis als wijn, cider of bouillon en je oogst succes. Hier komen geen vleesvervangers bij kijken, aan deze voedzame groentestoof heb je genoeg!
naar receptKip is een echte wereldreiziger die alle smaken aankan. Deze keer gaan we voor elegant doch robuust Frans comfort food. Voor frisse herfstdagen, donkere decemberdagen en alle andere moment waarop je een bord troost-eten kunt gebruiken!
naar receptGestoofde knol in wijnsaus met winterse groente is een perfect vega(n) recept dat je met kerst op tafel kan zetten. Het heeft een diepe, rokerige smaak wat het een bijzonder hoofdgerecht maakt. Serveer het met aardappelpuree en een frisse salade.Wil je een bijzondere aardappelpuree op tafel zetten? Bekijk dan deze aardappelpuree met peterselie en pijnboompitboter.
naar receptDeze bonenstoof is niet alleen heel lekker, maar peulvruchten zijn goede vleesvervangers, ze belasten onze planeet veel minder en barsten bijna uit hun jas van gezondheid. Begin ruim van tevoren aan dit gerecht, dan treken de smaken goed in de kool.
naar receptSpruitjes zijn natuurlijk echt niet alleen Nederlands. Dat proef je in deze Marokkaans geïnspireerde stoof met veel specerijen.
naar receptIn Amerika kennen ze het als brisket, in Nederland noemen we het borststuk.Kook je voor een grote groep? Dit recept voor gestoofd rundvlees is dan ideaal! Je kunt er al een dag van tevoren mee beginnen en de volgende ochtend in de oven schuiven.Voorbereiden? Begin 1 dag van tevoren met het marineren van het vlees.Je kunt het vlees ook een dag eerder al bereiden. Warm het dan op de dag zelf in een pan met deksel op in de saus in de oven op lage temperatuur.
naar receptVoor Familietijd maakte Janneke een fijne wildstoof op zijn Vlaams met friet van knolselderij en met appel-kardemomcompote.En als dat Vlaamse wel bevalt, dan maak je de volgende dag Vlaamse karbonades met spitskoolstamppot.
naar receptEen dampende pan vol met stoofvlees, daar loopt ons het water van in de mond. De abrikoos en pils maken de saus lekker zoet. Serveer het gerecht met een smeuïge puree.
naar receptBruschetta is zo'n heerlijke Italiaanse klassieker, en je kunt er alle kanten mee op! Dit keer maken wij 'm met snelle visstoof.
naar receptEen pan stoofvlees is ideaal voor een etentje met vrienden of familie. Het vlees kan van tevoren worden klaargemaakt en wordt in 4 uur geurig en gaar in de oven. De saus en de aardappels gaan samen met de gestoofde varkensschouder in dezelfde pan. Zo’n heerlijk stoofgerecht vraagt om een goed nagerecht.
naar receptPompoenliefhebbers opgelet! Janneke maakte dit heerlijke comfortfood: pompoenstamppot met waterkers en karbonadestoof.
naar receptChu hou-saus is een pittige saus van gefermenteerde sojabonen met knoflook en gember en wordt traditioneel vaak gebruikt om rundvlees mee te stoven. Proef ‘m in deze stoof met klapstuk.
naar receptKippen zijn bijzonder. En trouwens niet alleen bijzonder, ook nog eens heel makkelijk te bereiden. Kijk maar eens naar dit recept: 10 minuten werk + 30 minuten stoven en je hebt een heerlijk gerecht vanavond. Wat maak jij het liefst met kip?
naar receptDeze stoof van kalfsschenkels in een rijke groentesaus is een echte Italiaanse klassieker. Maak de ossobuco extra lekker met een frisse gremolata.
naar receptLees ook: 10x herfstrisotto recepten om je warm te houden | delicious.magazine



















