Bruschetta met snelle visstoof & rucola


aantal 4 | hoofdgerecht | doordeweeks | italiaans | lactosevrij
Bruschetta is zo'n heerlijke Italiaanse klassieker, en je kunt er alle kanten mee op! Dit keer maken wij 'm met snelle visstoof. 
Probeer ook eens deze traditionele bruschetta met gekonfijte tomaat en artisjok.
totale tijd20 minutes

ingrediënten

  • 140 g blik tomatenpuree
  • 125 ml zachte rode wijn bijv. merlot
  • 400 g cherrytomaatjes
  • 3 takjes oregano blaadjes fijngesneden, steeltjes bewaard
  • 50 g taggiasche olijven
  • 4 dikke sneden stevig desembrood
  • 400 g kabeljauwfilet of -haas in 4 stukken
  • 25 g rucola

voorraad

  • 3 tenen knoflook
  • 2 el olijfolie extra vierge

instructies

  • Snijd 2 tenen knoflook fijn, halveer de derde teen. Verhit in een stoofpan de olijfolie. Fruit de fijngesneden knoflook 1 min. Voeg de tomatenpuree toe en bak 1 min. mee. Voeg de wijn, 75 ml water, tomaatjes, oreganosteeltjes en de olijven toe en breng tegen de kook.
  • Draai het vuur laag en stoof de saus 5-10 min. Rooster of gril intussen het brood aan beide kanten goudbruin en knapperig. Leg het brood in 4 diepe borden en wrijf de bovenkant stevig in met het snijvlak van de gehalveerde knoflookteen.
  • Leg de kabeljauwfilet met de oreganoblaadjes in de saus en stoof de vis afgedekt in 8-10 min. gaar. Voeg zout en peper naar smaak toe. Verdeel de rucola met de visstoof over de bruschette en maak af met een straaltje extra vierge olijfolie.
Voedingswaarde:
calorieën: 395kcal
|
eiwit: 25g
|
vet: 16g
|
koolhydraten: 32g
auteur: delicious.
RECEPTEN, STYLING, BEREIDING JANNEKE PHILIPPI FOTOGRAFIE SERGE PHILIPPI BEWERKING TRUDELIES SCHOUTEN
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!