bruschetta met snelle visstoof & rucola

Viel deze bruschetta met snelle visstoof in de smaak? Shop dan ook onze Italië-special!

Bruschetta met snelle visstoof & rucola

aantal 4 | hoofdgerecht | doordeweeks | italiaans | lactosevrij
Bruschetta is zo'n heerlijke Italiaanse klassieker, en je kunt er alle kanten mee op! Dit keer maken wij 'm met snelle visstoof. 
totale tijd20 minutes

ingrediënten

  • 140 g blik tomatenpuree
  • 125 ml zachte rode wijn bijv. merlot
  • 400 g cherrytomaatjes
  • 3 takjes oregano blaadjes fijngesneden, steeltjes bewaard
  • 50 g taggiasche olijven
  • 4 dikke sneden stevig desembrood
  • 400 g kabeljauwfilet of -haas in 4 stukken
  • 25 g rucola

voorraad

  • 3 tenen knoflook
  • 2 el olijfolie extra vierge

instructies

  • Snijd 2 tenen knoflook fijn, halveer de derde teen. Verhit in een stoofpan de olijfolie. Fruit de fijngesneden knoflook 1 min. Voeg de tomatenpuree toe en bak 1 min. mee. Voeg de wijn, 75 ml water, tomaatjes, oreganosteeltjes en de olijven toe en breng tegen de kook.
  • Draai het vuur laag en stoof de saus 5-10 min. Rooster of gril intussen het brood aan beide kanten goudbruin en knapperig. Leg het brood in 4 diepe borden en wrijf de bovenkant stevig in met het snijvlak van de gehalveerde knoflookteen.
  • Leg de kabeljauwfilet met de oreganoblaadjes in de saus en stoof de vis afgedekt in 8-10 min. gaar. Voeg zout en peper naar smaak toe. Verdeel de rucola met de visstoof over de bruschette en maak af met een straaltje extra vierge olijfolie.
Voedingswaarde:
calorieën: 395kcal
|
eiwit: 25g
|
vet: 16g
|
koolhydraten: 32g
auteur: delicious.
RECEPTEN, STYLING, BEREIDING JANNEKE PHILIPPI FOTOGRAFIE SERGE PHILIPPI BEWERKING TRUDELIES SCHOUTEN
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Probeer ook eens deze traditionele bruschetta met gekonfijte tomaat en artisjok.