De gemene deler in deze lijst vol soep? De herfstige ingrediënten. Verwacht pastinaak, prei, venkel en natuurlijk paddenstoelen en pompoen. Ofwel: herfstsoep!
Hier op de redactie van delicious. zijn de meningen verdeeld. Je hebt team soep (zij eten het graag en vaak) en team ‘sla mij maar over’. Dat die laatste groep niet van soep houdt, heeft misschien te maken met hun jeugd. Kwam er bij jou vroeger ook steevast soep op tafel?
Hoe dan ook: ben je gek op soep, dan weet je: de soepen van nu zijn niet de soepen van vroeger. Wij gaan in ieder geval voor een delicious. twist om de klassiekers van gisteren een leuke upgrade te geven.
Een wortelsoep is lekker, maar een wortelsoep gevuld met Marokkaanse couscous is nóg lekkerder. En een pompoensoep een stuk spannender met paddenstoelen en pistache-knoflooksalsa. Scroll naar beneden voor de hele lijst.
Aardappelsoep
Boers & elegant tegelijk: deze bonen-aardappelsoep zit vol umami
naar receptBak de eendenhuid tot crispy topping. In plaats van verse truffel werkt goede truffeltapenade ook. Maak stap 1 van het recept 1 dag eerder en bewaar in de koelkast. Maak stap 2 t/m 5 op de dag zelf.
naar receptEen aardappelsoep om je aan op te warmen. Samen met de pieper speelt de ‘vergeten groente’ peterseliewortel de hoofdrol in dit voorgerecht.
naar receptPaddenstoelensoep
Pompoensoep
Kippensoep
Wortelsoep
Het is even schillen, hakken en snijden, maar daarna doen specerijen, kruiden en de tijd het werk. Zo maak je makkelijk een eenvoudig soepje, waarvan de smaak je nog lang bij zal blijven! Pit van gember, frisheid van sereh en limoen en ook aardse zoete aardappel en wortel maken dit een verslavend lekkere combinatie. Heb je onze nieuwe Marokkaanse wortelsoep met kruidige couscous al eens geproefd?
naar receptIn de oven karamelliseer je wortels samen met ui, knoflook en harissa als basis voor deze dikke, zoet-pittige soep. Je maakt de soep af met verse kruiden en vegan yoghurt voor een fris accent.
naar receptNiets simpeler dan winterwortel, en je kunt er veel meer mee doen dan alleen hutspot maken. Van deze basisgroente maak je stoer wintereten, zoals deze wortelsoep met koriander!
naar receptPastinaaksoep
Romig, zijdezacht en bomvol umami. Deze kom zit vol met smaak!
naar receptEen heerlijk zacht soepje met stukken gekruide pastinaak en verse peterselie-olie.
naar receptDeze pastinaak-preisoep met knoflook en tijmolie is niet alleen verrukkelijk: hij levert ook nog veel vitamine C, vezels en mineralen. Lepel voor lepel lekker én gezond: wat wil je nog meer? Nou, marjolein-knoflookbrood met spanakopita-dip misschien. Dat past er namelijk heel goed bij!
naar receptPreisoep
Liever geen ansjovis? Gebakken blokjes salami is een lekker alternatief voor deze geroosterde preisoep.
naar receptVenkelsoep
Yvette van Boven: ‘Chique soep! Met zelfgemaakte venkelzaadrouille erbij is het een van de lekkerste soepen. Ik méén het!’Liever vega? Maak dan venkel-linzensoep met gegrilde geitenkaasbroodjes.
naar receptMeatless monday ook bij jou thuis een begrip? Deze venkel-linzensoep is ideaal, goed gevuld en met de gegrilde geitenkaasbroodjes een goed hoofdgerecht! Vaker meatless monday? Check dit recept!
naar receptBekijk ook: paddenstoelenminestrone met gnocchi











